Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Opakování I.světová válka. Část 1. Rozliš příčinu a záminku k první světové válce. Uvedˇ příklad příčiny a co byla záminka. Která země jako první vyhlásila.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Opakování I.světová válka. Část 1. Rozliš příčinu a záminku k první světové válce. Uvedˇ příklad příčiny a co byla záminka. Která země jako první vyhlásila."— Transkript prezentace:

1 Opakování I.světová válka

2 Část 1. Rozliš příčinu a záminku k první světové válce. Uvedˇ příklad příčiny a co byla záminka. Která země jako první vyhlásila válku,jak se jmenoval manifest vydaný Františkem Josefem I. Proč byl tento manifest vydán. Které země se od července do srpna 1914 zapojily do první světové války.

3 Část 2. Vysvětli pojmy: Blitzkrieg, sitzkrieg, propaganda, totální válka, světová válka, Dohoda, trojspolek

4 Část 3. Na kolika frontách se v průběhu první světové války bojovalo, vyjmenuj je. Čím byla zvláštní bitva u Ypru? Ke které koalici se přidalo Bulharsko,Itálie, Řecko a Rumunsko v druhé etapě první světové války? Charakterizuj bitvu u Verdunu a bitvu na Sommě.

5 Část 4. Co bylo obratem ve válce? Které události v Evropě urychlily konec první světové války a vedly k uzavření separátního míru? Kdy došlo ke konečné kapitulaci Německa? 5 výsledků první světové války.


Stáhnout ppt "Opakování I.světová válka. Část 1. Rozliš příčinu a záminku k první světové válce. Uvedˇ příklad příčiny a co byla záminka. Která země jako první vyhlásila."

Podobné prezentace


Reklamy Google