Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE."— Transkript prezentace:

1

2  VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE

3 P atří mezi hlodavce Různé zbarvení: od rezavé přes šedou až po černou. Spodní část těla bývá bílá. Barva srsti je většinou podle oblasti kde Veverka žije. Rezavá srst v nízkých oblastech. Tmavá srst v horských oblastech. Má dlouhý a chlupatý ocas. Používá ho ke kormidlování při skoku. Ocas bývá stejně dlouhý jako tělo samotné. Na zimu veverce narůstají na uších štětinky. P atří mezi hlodavce Různé zbarvení: od rezavé přes šedou až po černou. Spodní část těla bývá bílá. Barva srsti je většinou podle oblasti kde Veverka žije. Rezavá srst v nízkých oblastech. Tmavá srst v horských oblastech. Má dlouhý a chlupatý ocas. Používá ho ke kormidlování při skoku. Ocas bývá stejně dlouhý jako tělo samotné. Na zimu veverce narůstají na uších štětinky. Pro zobrazení obrázku-KLIKNĚTE

4  Veverky jsou skoro všude, od nížin až do podhorských oblastí.  Stále častěji se z volné přírody stahují do městských parků.  Do městských parků se stahují, protože mají zde více potravy.  Veverky jsou skoro všude, od nížin až do podhorských oblastí.  Stále častěji se z volné přírody stahují do městských parků.  Do městských parků se stahují, protože mají zde více potravy. Pro zobrazení obrázku-KLIKNĚTE

5 Tento ve dne aktivní hlodavec tráví většinu života v korunách stromů. Tento živočich dokáže skočit až 4 m daleko. I na zemi ho však nezaskočíte. Jejich potrava je: semena a pupeny jehličnatých i listnatých stromů,hmyz,houby a ptačí vejce. Patří mezi hlodavce co si na zimu dělají zásoby. Žijí většinou ve dvojicích. Tento ve dne aktivní hlodavec tráví většinu života v korunách stromů. Tento živočich dokáže skočit až 4 m daleko. I na zemi ho však nezaskočíte. Jejich potrava je: semena a pupeny jehličnatých i listnatých stromů,hmyz,houby a ptačí vejce. Patří mezi hlodavce co si na zimu dělají zásoby. Žijí většinou ve dvojicích. Pro zobrazení obrázků-KLIKNĚTĚ

6  Ve svém revíru má několik hnízd které neustále využívá.  Ke stavbě hnízda využívá: listí a větvičky.  Nepohrdne ani dutinou stromu či ptačí budkou s dostatečným otvorem.  Veverky dokážou za rok přivést až 3x ročně 3-4 mláďat.  Mláďata se rodí holá a slepá.  Otevírají oči po 14 dnech života.  Dožívají se až 7 let.  Ve svém revíru má několik hnízd které neustále využívá.  Ke stavbě hnízda využívá: listí a větvičky.  Nepohrdne ani dutinou stromu či ptačí budkou s dostatečným otvorem.  Veverky dokážou za rok přivést až 3x ročně 3-4 mláďat.  Mláďata se rodí holá a slepá.  Otevírají oči po 14 dnech života.  Dožívají se až 7 let. Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE

7        


Stáhnout ppt " VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE."

Podobné prezentace


Reklamy Google