Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM: VY_32_INOVACE_XVII_2_16_Jaromír Nohavica Šablona číslo: XVII Sada číslo: 2 Pořadové číslo DUM: 16 Autor: Mgr. Zuzana Pácaltová

2 Anotace: Seznámení s životem a tvorbou Jaromíra Nohavici. Očekávaný výstup: Žák zná základní údaje o životě a tvorbě Jaromíra Nohavici. Druh učebního materiálu: prezentace Typická věková skupina: 9 – 11 let Klíčová slova: Jaromír Nohavica Pomůcky a materiál: interaktivní tabule Potřebný čas pro výuku DUM: 20 minut Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem: Žáci sledují prezentaci a podrobnější výklad učitele mohou doplnit vlastními poznatky o Jaromíru Nohavicovi.

3  7. června 1953 v Ostravě  Písničkář, zpěvák, textař, překladatel.

4  Měl několik zaměstnání, byl mj. dělník a knihovník.  Spolupracoval s Českým rozhlasem v Ostravě.  Dnes je umělec na volné noze.  Nemá hudební vzdělání. Ve hře na kytaru, housle, flétny a tahací harmoniku je samouk.

5  Alba: Darmoděj Osmá barva duhy Mikymauzoleum Divné století Moje smutné srdce  Role ve filmu Rok ďábla.

6  Pohybuje se mezi folkem a folklórem. Je spjatý s poezií a literaturou. Využívá prvky slovanské melodiky.  Má bohatou slovní zásobu, jemný humor, hraje si s jazykem a jeho vrstvami (knižní výrazy, spisovná čeština, vulgarismy).  Široký záběr témat - kritizuje společnost, vyjadřuje politické postoje, věnuje se sportu, píše o naději, víře, lásce, pomíjivosti života.

7  Ovládá různé hudební útvary: valčík, balada, dětská říkadla, popěvky.  Písně jsou prosté, samozřejmé, úderné.  Věnuje se práci pro děti (album a kniha Tři čuníci s říkadly a pohádkami).  Písně pro děti: Grónská písnička, Tři čuníci, Delfíni, Lachtani, Krtek, Kozel, Voláme sluníčko.

8  Zdroje: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Noha vica_jaromir.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Noha vica_concert.jpg


Stáhnout ppt "Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google