Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne 3.10.2015 již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne 3.10.2015 již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25."— Transkript prezentace:

1

2 V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne 3.10.2015 již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25. výročí založení Svazu důchodců ČR. Záštitu nad touto akcí převzal senátor PČR Ing. Jiří Carbol a starosta obce Petřkovic Ivo Mikulica.

3 Sál je již zaplněný a můžeme začít oslavovat. Od doby založení organizace Svazu důchodců již uplynulo 25 let. Naše MO SDČR Ostrava je nejpočetnějším občanským sdružením seniorů v Ostravě s počtem více jak 450 registrovaných členů- seniorů, téměř ze všech městských obvodů Ostravy. Cílem je celoroční naplňování volného času seniorů konkrétními, všestrannými prospěšnými aktivitami podle zájmu, času a zálib členů. Volnočasové aktivity jsou neoddělitelnou součástí sociální a zdravotní péče o seniory.

4 Zlatuška Paršová, předsedkyně Krajské rady SDČR v MS kraji uvítala všechny přítomné seniory a hosty. Senátora PČR Ing. Jiřího Carbola, předsedu JDS Dr. Michala Kotiana a místopředsedu JDS Ing. Pavla Kozáka, zástupce seniorů z Polska Marcina Filipa a zástupce starosty obce Petřkovice Rudolfa Šmucha. Zlatuška Paršová, předsedkyně Krajské rady SDČR v MS kraji uvítala všechny přítomné seniory a hosty. Senátora PČR Ing. Jiřího Carbola, předsedu JDS Dr. Michala Kotiana a místopředsedu JDS Ing. Pavla Kozáka, zástupce seniorů z Polska Marcina Filipa a zástupce starosty obce Petřkovice Rudolfa Šmucha.

5

6 Na balkóně přihlížejí rodiče a babičky dětí, které pro nás spolu s paní učitelkami připravili pěkné hudební pásmo. Bylo to velmi milé a všechny pobavila dětská bezprostřednost a hravost. Děti sklidily zasloužený potlesk.

7

8 Začíná oceňování u příležitosti 25. výročí SDČR za dlouholetou aktivní činnost ve Svazu důchodců ČR. Ocenění předává senátor PČR Ing. Jiří Carbol a předsedkyně KR SDČR MSK Zlatuška Paršová.

9 Štěstím ve stáří je harmonie se sebou samým. Štěstím ve stáří je netrpět bolestí. Štěstím ve stáří je nesbírat věci, ale zážitky. K tomu nám pomáhají i společné akce v rámci MO SDČR. Všichni, kteří organizují různé akce pro ostatní jsou dnes oceněni.

10 Všichni ocenění mají radost, že jejich práce byla oceněna a určitě budou i nadále aktivními seniory.

11 Každé ráno si můžeme vybrat: pamatovat si problémy a hořké chvilky z minulosti anebo cítit vděčnost za každý krásný okamžik, který je nám dán ještě dnes! Nebudeme tady žít navždy- to je dostatečný důvod pro to, abychom neztráceli čas pláčem a nářkem.

12 Velkým příkladem aktivního prožívání stáří je Ing. Josef Schindler, který i ve svých 95 letech organizuje výlety pro ZO kardiaci při MO SDČR Ostrava. Patří mu právem ocenění a náš obdiv.

13

14

15

16

17

18 Začíná vystoupení Mažoretek z Horní Lhoty.

19

20 Country Girls Petřkovice

21

22 Zasloužené ovace pro spartakiádní vystoupení „rozkvetlých poupat“.

23 Spokojenost a úsměv na tváří členek ZO 04 MO SDČR Ostrava. Občerstvení bylo dobré, kulturní vystoupení pobavilo a ocenění pohladilo po duši.

24 Mažoretky se převlékly a tančí na ruskou píseň „Kalinka“

25

26

27

28 Naše předsedkyně MO SDČR Ostrava Anna Pinterová, je i místopředsedkyní KR SDČR MSK a je při svém vytížení stále usměvavá.

29 V tomto KULTURNÍM DOMĚ proběhl 11. ročník Krajského dne seniorů. Celý průběh byl vydařený a určitě pomohl k naplnění našeho hesla - „aby člověk nikdy nebyl sám“. Děkujeme všem organizátorům této pěkné a vydařené akce.


Stáhnout ppt "V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne 3.10.2015 již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25."

Podobné prezentace


Reklamy Google