Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU_62_A_sada 2_03_M_Úspory a půjčky jednotlivce_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU_62_A_sada 2_03_M_Úspory a půjčky jednotlivce_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková."— Transkript prezentace:

1 EU_62_A_sada 2_03_M_Úspory a půjčky jednotlivce_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace slouží k seznámení s pojmy, které souvisí s úsporami a půjčkami jednotlivců Vzdělávací oblast Matematika a její aplikace Předmět Matematika/Finanční gramotnost Tematická oblast/téma Finanční produkty/Úspory a půjčky Výsledky vzdělávání - zvládat objasnění pojmů úspora a půjčka Klíčová slovaSpoření, úspora, úrok, půjčka, dluh Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 1. ročník Praktické školy dvouleté Ověřeno Datum: 6. 2. 2013 Třída: I. PRŠ 2 Zdroj [ online]. [1-2-2013]. Dostupné z URL:

2 Každý člověk má různé potřeby, které se snaží uspokojovat. K uspokojování potřeb slouží předměty a služby. K tomu potřebujeme peníze.

3 Úspory a půjčky Pokud nemám dostatek financí k tomu, abych si mohl pořídit něco, co chci, mám následující možnosti:  spoření  snížím své výdaje  půjčím si

4 Spoření: ukládání určité částky peněz Úspora: částka peněz, které jsme naspořili Úrok: odměna za půjčení peněz Půjčka: peníze získané od osoby nebo banky s tím, že je musíme vrátit Dluh: vypůjčené peníze navýšené o úrok

5 1. Jak hospodaříš ty se svými penězi? 2. Jak se nazývá odměna pro toho, kdo nám půjčil peníze? 3. Kde můžeme zažádat o půjčku? 4. Je půjčka vhodná při řešení nedostatku peněz?

6 Pokus se rozdělit uvedené potřeby na zbytné a nezbytné: potřeba spát, používat moderní telefon, číst časopisy, potřeba přátelství, mlsat, poslouchat mp3, používat tablet, jíst zeleninu, potřeba oblékat se do značkových věcí


Stáhnout ppt "EU_62_A_sada 2_03_M_Úspory a půjčky jednotlivce_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková."

Podobné prezentace


Reklamy Google