Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Český svaz žen – Městská organizace Havlíčkův Brod.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Český svaz žen – Městská organizace Havlíčkův Brod."— Transkript prezentace:

1 Český svaz žen – Městská organizace Havlíčkův Brod

2 Program výroční členské schůze: Úvodní slovo Vystoupení žáků Soukromé základní umělecké školy Občerstvení Prezentace činnosti + překvapení Milé slovo pí Bohuslavové Zpráva o hospodaření Slovo na závěr Volná zábava

3 V roce 2012 - 48 členek Průměrná návštěvnost akcí 14 členek

4 Stručný přehled činností za rok 2012

5 Beseda „MOST K MLÁDÍ“ S panem Josefem Landsmanem, který nás zasvětil do tajů čínské medicíny 14. února 2012 Motto: „Most spojuje to, co je vzdálené – časem, věkem, prostorem… „

6 Výroční členská schůze S oslavou MDŽ Na Rybářské baště u Josefa Nikla Havlíčkův Brod 5.3.2012

7 JARNÍ PROTÁHNUTÍ TĚLA S panem Landsmanem 17.dubna 2012

8 Beseda „OČI-PREVENCE A LÉČBA“ S očním lékařem MUDr. Zdeňkem Bomberou 13. listopadu 2012 Motto “Bůh vidí všechno, protože si před ničím nezakrývá oči“ (Pavel Kosorin)

9

10

11

12 PŘEDVÁNOČNÍ POSEZENÍ S paní Líbou Milichovskou 6. prosince 2012

13 A jak jsme zahájili činnost roku 2013

14 Beseda „KOSMETICKÉ OPERACE… …PROVÁDĚNÉ NA OČNÍM ODDĚLENÍ A OČNÍ PROBLÉMY PŘI DIABETU“ S paní MUDr. Katarínou Grabanovou 22. ledna 2013

15

16

17

18

19

20 KVĚTINOVÝ H O R O S K O P Znamení zvěrokruhu už znáte, ale víte, která květina je vaším symbolem? Půvabná symbolika květin je i skvělým prostředkem pro popsání základních charakterů jednotlivých "znamení„.

21 Jaká jste květina naleznete dle data narození.

22 Nejzákladnější rozdělení 12 měsíců = 12 květin Narcis Narcis (21.1. – 19.2.) Pomněnka Pomněnka (20.2. - 20.3) Levandule Levandule (21.3. - 20.4.) Vlčí mák Tulipán Vlčí mák (21.4. - 21.5.) Tulipán (22.5. - 21.6.) Kopretina Kopretina (22.6. - 22.7.) Slunečnice Slunečnice (23.7. - 23.8.) Lilie Lilie (24.8. - 23.9.) Chryzantéma Chryzantéma (24.9. - 23.10.) Leknín Leknín (24.10. - 22.11.) Růže Růže (23.11. - 21.12) Hořec Hořec (22.12. - 20.1)

23 NARCIS (21.1. – 19.2.) Je houževnatý a má dobré organizační schopnosti. Nepodléhá pesimismu a dovede si poradit i ve složitých situacích. Převládá u něho rozum nad citem. Získává si důvěru a obdiv druhých, protože je dokáže povzbudit a dát jim vždy novou naději. V lásce vyhledává partnera, který mu pomůže realizovat jeho sny, touhy a přání.

24

25 POMNĚNKA (20.2. - 20.3) Je citlivá, vnímavá a milující. Má porozumění pro ty, kteří potřebují pomoc. I když působí křehkým dojmem, má dostatek odvahy a síly zdolávat v životě všechny překážky. Často podléhá nostalgii a sentimentu. Vzpomíná na věci minulé. Je obětavá, starostlivá a srdečná. Potřebuje silného a vyrovnaného partnera, který ji podpoří v jejích slabých chvílích.

26

27 LEVANDULE (21.3. - 20.4.) Symbolizuje především energii, zdraví, bojovnost a vůdčí schopnosti. Je odvážná a většinou jdou bez zakolísání rovnou k věci. Je upřímná, přátelská a rozhodně netrpí nedostatkem energie. Žije přítomností, tady a teď. Miluje riziko a nebezpečí, nesnáší omezení, miluje svobodu. Nerada poslouchá příkazy. Dokáže se zamilovat jako málokdo, ale brání se citovým projevům. Těžko se smiřuje s porážkou. Jako partneři bývají věrní, ale občas mají sklony k romantickým dobrodružstvím. Umí si prosadit svou vůli a vybojovat svůj názor a postoj.

28

29 VLČÍ MÁK (21.4. - 21.5.) Má veselou povahu a je dobrosrdečný. Vlčí mák má touhu bavit okolí, proto se stává vyhledávaným společníkem. Umí se nadchnout pro skvělé víno, pohlazení či úsměv. Má hodně půvabu, poměrně dost se umívá, je považován za velmi sympatický, zvláště díky své schopnosti dobrého navazování kontaktů. Silně přitahuje opačné pohlaví. Má dobrý vkus, dbá na svůj vzhled. Má rád dobré jídlo a s chutí jej jí. Jeho negativní vlastností je zlomyslnost, despotismus a tvrdohlavost. Nerad půjčuje cokoli svého druhým. Příliš nedůvěřuje, nikdy nic nepromíjí a pyšní se hlavně silou charakteru, která však může lehce vyústit v tvrdohlavost.

30

31 TULIPÁN (22.5. - 21.6.) Má rád novinky a změny, jeho hlavní vlastnosti jsou dynamika, ambice, silná vůle a realismus. Mají rozvinutou intuici, dobrý orientační smysl a kvalitní pozorovací schopnosti, dobrou paměť. Rád chodí do společnosti, kde se cítí jako ryba ve vodě. Je zábavný a vyzařuje z něho živelný optimismus a jistota. Neustále vyhledává nová dobrodružství. V lásce je značně nestálý a neustále nespokojený. Často prožívá milostná zklamání. Je důvěřivý, citlivý a velmi náladový. Jejich vadou je nerozhodnost, velká zvědavost, upovídanost a neupřímnost. Unavuje je monotónní práce.

32

33 KOPRETINA (22.6. - 22.7.) Je velmi rozverná a koketní. Veselá, hbitá a netrpělivá se sklonem k flirtování. Lásku ani tolik neprožívá, spíše o ní jenom mluví. Snaží se upozornit na své výjimečné schopnosti a očekává obdiv a uznání druhých. Je přátelská a u druhých oblíbená, protože jim umí vyjít vstříc. Je dobrým psychologem. Štěstí a úspěch ji čekají ve finanční oblasti.

34

35 SLUNEČNICE (23.7. - 23.8.) Její otevřená, srdečná povaha a přirozené sympatie jí nabízejí štěstí a úspěch v každé oblasti. Umí se obklopit příjemnými a zajímavými lidmi, kteří vytvářejí pozitivní atmosféru. Ráda oslňuje druhé a bývá středem pozornosti. Lichotí jí každá pochvala. Je individualistka, plná výstředních a originálních plánů. V lásce je náročná a málokdy nachází uspokojení.

36

37 LILIE (24.8. - 23.9.) Lilie stojí vždy vzpřímená, hrdá. Nikdo o ní nepochybuje. Na dálku nádherně voní. Představuje osobu milující, ale chladné povahy, odmítavé, zdrženlivé a navenek nedotknutelné. Uvnitř je velmi citlivá, je smyslná, vášnivá a lze ji citově zranit. Bojí se projevit své skutečné city a pocity. Veřejně se k nim nechce nikdy přiznat. Má sklon snít o velké romantické a nekonečné lásce a štěstí. Lidem narozeným v tomto znamení dává schopnost rychlé a správné analýzy, logické a realistické jednání.

38

39 CHRYZANTÉMA (24.9. - 23.10.) S podzimem přicházejí do zahrad klidné chryzantémy, na první pohled se může zdát, že jsou si vědomé samy sebe. Jejich nitro je ale plné rozporů. Jsou to lidé neklidní, urovnávají spory druhých a zároveň si nechají líbit i pořádnou hádku. Jsou dobromyslné a příjemné povahy, ale dokáží být i uražené a nesnáší plnit příkazy. Jsou pravdomluvné, mají vyvinutý smysl pro spravedlivost a soucit s porozuměním patří mezi jejich typické vlastnosti. Pátrají po pravdě, jsou přátelské a rády si užívají všech potěšení, která jim život přináší. Jejich způsob života je plný šarmu a jemnosti. Avšak dokáží být tvrdohlavé, škodolibé, fanatické a podezíravé. Snaží se příliš neunavit a s vděčností přijmou každou nabízenou pomoc.

40

41 LEKNÍN (24.10. - 22.11.) Leknín si kvete na vodní hladině, nedostupný, majestátní. Lidé narození pod tímto znamením jsou považováni za velmi svůdné, fyzicky přitažlivé a erotické osoby. Mezi jejich typické vlastnosti můžeme zařadit nezávislost, energičnost a rozhodnost. Jsou to okouzlující společníci, kteří dovedou hýřit nápady a každé společnosti vtisknou svou pečeť. Jsou to silné osobnosti. Tito lidé často prožívají mučivé stavy mysli a nikdo z okolí to netuší. Své reakce omezují na minimum, ovládají umění neúnavně zkoumat povahu druhých, ale sám zůstat neproniknutelný. Mají velmi dobrou paměť a skvělý pozorovací smysl. Mají silnou vůli a cloumají s ním neustále emoce. Jsou dobrými řečníky a mají velké znalostí. Každou věc, které se začnou věnovat, dotahují do konce. Jsou rozenými vítězi.

42

43 RŮŽE (23.11. - 21.12) Růže je královnou mezi květinami. Ale pozor, má nádherné květy, které z dálky voní, ovšem člověk se může velice snadno poranit o trny. Jsou to nejaktivnější jedinci. Zlá nálada zmizí dřív, než mají mraky příležitost skrýt slunce. Jejich charakteristickou vlastností je upřímnost. Váží si svobody a nezávislosti, dobře snáší porážky. Tito lidé zpravidla nejdřív hovoří a jednají, a teprve potom zvažují následky. Jsou optimističtí, aktivní, společenští a velice upřímní, někdy do té míry, že jejich přímost zraňuje druhé, aniž by si toho byli vědomi. K jejich povahové výbavě nepatří kousavá satira nebo zlomyslnost, ale z jejich představy o spravedlnosti vyplývá, že si lidé zaslouží znát pravdu. Osobní kouzlo jim pomáhá v navazování milostných vztahů. Lásku dokáže prožívat naplno. Nezná žádnou střední cestu. Chce všechno, nebo nic. Je stvořena pro velkou a jedinou lásku.

44

45 HOŘEC (22.12. - 20.1) Nenápadná květina rostoucí ve vysokých horách, často na skále. Lidé narození pod tímto znamením jsou velmi houževnatí, a proto většinou dosáhnou to, co chtějí. Nic nenechávají náhodě, bojí se rizika a improvizací. Na vše nové potřebuje čas a klid. Jsou to lidé příjemní i veselí, ale svou podstatou jsou nesmírně vážní a zodpovědní a všechno, čemu se budou věnovat, bude vycházet z těchto jejich postojů. Jsou zdrženliví a spolehliví a málokdo dosáhne takovou důvěru jako oni, protože k jejich dobrým vlastnostem patří i takt a mlčenlivost. K jejich záporným stránkám patří pedanterie a kritičnost, kterou častují své okolí, ale nešetří ani sebe. Mají silnou vůli a ambice, jsou odolní proti ranám osudu. Snaží se neukazovat sebemenší náznak slabosti. Občas překvapí své okolí originálními nápady

46

47 Víte co chce dotyčný říct, když Vám květinu dává? Víte co chce dotyčný říct, když Vám květinu dává? => K V Ě T O M L U V A Je způsob, jak sdělit své pocity a názory jiné osobě za pomoci květin Květin je spoustu, ale my si povíme jen o těch co nás spojují s Květinovým horoskopem

48 NARCIS - Koho by neupoutala tvá krása? POMNĚNKA – nezbývá nám nic než vzpomínání… LEVANDULE - tvá slova nejsou upřímná,nerozumím jim proto VLČÍ MÁK – neprozraďme svou lásku TULIPÁN – tvá krása nemá vnitřní hodnoty

49 KOPRETINA -tvá krása je jen pýchou SLUNEČNICE - Nemůžeš se zříci alespoň trochu své hrdosti? CHRYZANTÉMA – přátelství / bílá - pravda LEKNÍN – vzpomínáš ještě? HOŘEC - Láska je hoře, děkuji ti za všechno

50 LILIE Lilie - věřím ti, že jsi nevinná/ý, nic nedám na lidské řeči Lilie bílá - skromnost a nevinnost zdobí tebe Lilie červená - nebaž po bohatství! Lilie oranžová – nenávist Lilie zlatá - vroucná je moje láska k tobě Lilie žlutá - falešná krása

51 RŮŽE Růže - vyznávám ti lásku Bílá - čisté svědomí / plnokvětá – jsi božská / poupě - jsi příliš mladá na lásku Červená - náležím zcela tobě / jasně červená - jsem velmi blažen tvojí láskou Rudá - miluji tě / kytice plný květ - vyjádření díků / rudá a bílá – jednota Růžová - jsi krásná / růžová a bílá - vždy tě budu milovat Žlutá – žárlím Růže planá - tvá láska nepotřebuje ozdob Růže plná - proč odpíráš mi lásku svoji?

52 KARAFIÁT - roznítil/a jsi mou lásku GERBERA - jsem upřímný/á KALA - proč jsi tak chladná/ý? HYACINT - miluji tě, srdce mé náleží jen tobě, jsi skvělá/ý ORCHIDEA - láska, krása

53 Přeji Vám krásné jarní dny plné pohody, květin a dobré nálady! Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Český svaz žen – Městská organizace Havlíčkův Brod."

Podobné prezentace


Reklamy Google