Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Music By: Barbara Streisand: Memories Bůh je velký a jeho fantazii nikdo nikdy nepřekoná. Bůh vždy přijde s něčím novým...

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Music By: Barbara Streisand: Memories Bůh je velký a jeho fantazii nikdo nikdy nepřekoná. Bůh vždy přijde s něčím novým..."— Transkript prezentace:

1

2 Music By: Barbara Streisand: Memories Bůh je velký a jeho fantazii nikdo nikdy nepřekoná. Bůh vždy přijde s něčím novým...

3 Mladá žena vyskočila z křesla hned, jak uviděla chirurga vycházet z operačního sálu. Ptala se: „Jak se daří mému synovi? Bude v pořádku? Kdy ho mohu vidět?“ Doktor odpověděl: „Je mi to líto, dělali jsme, co bylo v našich silách, ale váš syn nepřežil.“

4 Anna se v pláči ptala: „Proč mladí lidé dostávají rakovinu?! Copak o ně Bůh nestojí? Kde jsi byl Bože, když tě můj syn tolik potřeboval?!“

5 Chirurg se zeptal: „Chcete být na chvíli o samotě s vaším synem, než ho odvezou?“ Anna požádala sestřičku, aby zůstala s ní, dokud se nerozloučí se svým synem. Láskyplně přejela svými prsty přes kučeravé kaštanové vlasy.

6 „Chtěla byste si nechat na památku pramínek vlasů?“ zeptala se sestra. Anna naznačila, že ano. Sestra odstřihla chlapci malý pramínek vlasů, vložila do plastového sáčku a podala ho Anně.

7 Byl to Tomášův nápad darovat své oční rohovky a jiné zdravé části svého těla pro transplantace. Říkal, že by to mohlo pomoci někomu jinému. Nejdříve jsem řekla ne, ale Tomáš mi řekl: „Mami, já už to tělo nebudu potřebovat, až zemřu. Ale možná to pomůže jinému člověku, jinému mladému chlapci nebo děvčeti, aby mohli strávit s mámou víc času než já...“ Můj Tomáš měl zlaté srdce. Vždy myslel na ostatní. Vždy chtěl pomoci jiným, pokud mohl...

8 Anna prošla nemocnicí naposledy poté, co tam strávila téměř šest měsíců. Tašku s Tomášovými věcmi položila na sedadlo v autě vedle sebe. Cesta domů byla těžká, velmi těžká. Ještě těžší bylo pak vstoupit do prázdného domu. Tomášovy věci a sáček s vlasy odnesla do jeho pokoje.

9 Začala ukládat modely autíček a ostatní osobní věci v jeho pokoji přesně na místo, kde si je vždy ukládal on. Lehla si napříč přes jeho postel, přitlačila k sobě jeho polštář a plakala, až únavou usnula... Bylo okolo půlnoci, když se Anna vzbudila. Vedle ní na posteli ležel složený dopis.

10 V dopise stálo: „Drahá maminko, Vím, že ti budu chybět, ale neboj se, že na tebe někdy zapomenu anebo tě přestanu mít rád jen proto, že nejsem vedle tebe, abych ti řekl „mám tě rád“! Stále tě budu milovat, mami, dokonce každý den víc a víc. Jednoho dne se opět uvidíme. Do té doby, pokud bys chtěla, mohla by sis adoptovat malého chlapce, abys nebyla tak sama; mně by to nevadilo. Mohl by mít můj pokoj a všechny mé věci, aby si s nimi mohl hrát. Ale pokud by ses rozhodla pro děvče, asi by se jí nelíbily stejné věci jako klukům. Musela bys jí koupit panenky a holčičí věci, ale to ty víš.

11 Milá maminko! Nebuď kvůli mně smutná. Nepřestal jsem tě mít rád! Tady je to skutečně nádherné místo. První, kdo ke mě napřáhnul svoje ruce, byla Maria. Ani si nedovedeš představit, jak je krásná. Nemá nic společného s těmi sladkými obrázky, jak je známe. Bůh si opravdu nemohl vybrat nikoho krásnějšího za Matku pro svého Syna. A ta její laskavá tvář, ty nádherné oči....trochu mi připomínaly tvoje oči, maminko! Děda a babička se se mnou přivítali hned, jak jsem přišel, a ukázali mi to tady, ale bude mi trvat hodně dlouho, než to všechno poznám.

12 A andělé, andělé jsou moc a moc krásní. Je na ně nádherný pohled, když se vznáší. A víš, že Ježíš nevypadá jako na žádném obrázku? Ale když jsem ho uviděl, hned jsem poznal, že je to on. Sám Ježíš mne vzal k Bohu Otci A hádej co, mami! Seděl jsem Bohu na kolenou, a on mluvil se mnou, jako bych byl někdo velmi důležitý. To bylo tehdy, kdy jsem mu řekl, že ti chci napsat dopis, abych ti řekl sbohem a všechno ostatní. Ale věděl jsem, že to není dovoleno. No a víš co, mami? Bůh mi podal své vlastní pero a papír, abych ti napsal tento dopis. Ten anděl, co ti má donést tento dopis, se myslím jmenuje Gabriel…

13 Řekl mi, že byl se mnou - tak, jak byl se svým synem Ježíšem, když byl na kříži. Byl přesně tam, a tak je vždy se všemi svými dětmi, které tolik miluje. Bůh mi řekl, abych ti dal odpověď na jednu otázku, na kterou ses ho ptala – kde byl, když jsem ho já potřeboval ?

14 Málem jsem ti zapomněl říct, že už mě nic nebolí. Všechna ta moje nemoc zmizela. To mě těší, protože už jsem tu bolest nemohl víc vydržet a ani Bůh se už nemohl dívat, jak se trápím. A tak ke mně poslal Anděla milosrdenství. Anděl mi řekl, že jsem speciální zásilka, na které Bohu zvlášť záleží. To je, co?

15 S láskou od Boha Otce, Ježíše a ode mne… Tvůj stále více Tě milující Tomáš Mami, nikdo jiný nemůže vidět, co jsem ti napsal. Jen ty! Pro všechny ostatní je to jen kus bílého papíru. Není to super? Musím už vrátit Bohu jeho pero zpět. Potřebuje psát další jména do Knihy života. Dnes jsem pozván zasednout k večeři za stůl s Ježíšem. Jsem si jistý, že atmosféra bude vynikající.

16 A nejkrásnější je, že skutečnost bude ještě mnohem, mnohem nádhernější, tak nádherná, že se jí nebudeme moci nasytit po celou věčnost, protože Bůh je velký a své děti bezmezně miluje…


Stáhnout ppt "Music By: Barbara Streisand: Memories Bůh je velký a jeho fantazii nikdo nikdy nepřekoná. Bůh vždy přijde s něčím novým..."

Podobné prezentace


Reklamy Google