Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0771 ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceFree.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0771 ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceFree."— Transkript prezentace:

1

2 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0771 ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceFree uživatelské programy ve Windows Klíčová slovaWindows, aplikace, Movie Maker, Media Player, záznam zvuku, film, slideshow PředmětInformační a komunikační technologie Autor, spoluautorIng. Jiří Soukup JazykČeština Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, samostudium, autotest Potřebné pomůckyPC, dataprojektor, interaktivní tabule, PC učebna, Webová aplikace Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace, vyhledávání informací, autoevaluační test Stupeň a typ vzděláváníStřední škola, učiliště Cílová skupina1. ročník, žáci 15 – 16 let, obor E, žáci se speciálními vzdělávacími potřebami Speciální vzdělávací potřebyano ZdrojeVlastní zdroje a seznam - viz poslední strana Windows aplikace - multimédia 1 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje VY_32_INOVACE_32_655

3 Volné aplikace Windows OS Windows obsahuje další volné programy, (dají se bezplatně stáhnout a instalovat, pokud nebyly instalovány dodavatelem) Jedná se o jednoduché multimediální aplikace pro OS Windows: Záznam zvuku – jednoduchá možnost nahrání zvuku pomocí mikrofonu a jeho uložení k dalšímu použití, obsahuje nejjednodušší zvukové efekty Media Player – přehrávač multimedií, např. hudby, videa, umožňuje práci s alby a webem, a lze sestavit seznam přehrávaných souborů v požadovaném pořadí (Play list) Media center – komplexní centrum pro přehrávání a správu multimedií DVD Maker – slouží ke tvorbě filmových či hudebních DVD i CD z různých zdrojů. DVD lze vytvářet z multimediálních souborů AVI, DivVX, XviD, MP4, MPG, WMV, ASF, MOV a dalších.. Movie Maker – jednoduchý program pro tvorbu krátkých filmů z domácích či stažených videí, s možností střihu, přechodů, dabingu, vkládání titulků, … Výsledný film lze uložit, poslat nebo sdílet na webu, či sociálních sítích. Co znamená slovo „multimédia“?.

4 Volné aplikace Windows Výklad následovat současnou prací – praktická činnost. Jedná se o jednoduchý program pro nahrání zvuku pomocí mikrofonu Jedná se o jednoduchý program pro nahrání zvuku pomocí mikrofonu. Jeho ovládání je jednoduché a poměrně snadno pochopitelné. 1. Záznam zvuku: Postup spuštění programu: Start - Programy - Příslušenství Výběr -> Záznam zvuku

5 Volné aplikace Windows Jednoduchý program pro přehrávání multimediálních klipů. Jeho ovládání je jednoduché a poměrně snadno pochopitelné. Přehrává hudební nebo filmové klipy Lze jednoduše použít tzv. Play list pro vytvoření seznamu postupně přehrávaných klipů. 2. Media Player: Postup spuštění programu: Start - Programy - Media Player Výklad následovat současnou prací – praktická činnost.

6 Volné aplikace Windows 2. Media Player: Výklad následovat současnou prací – praktická činnost. Výběr klipů do Play listu.

7 Volné aplikace Windows 2. Media Player: Výklad následovat současnou prací – praktická činnost. Přehrávání videosouboru z Play listu.

8 Volné aplikace Windows Další, ale komplexní program pro přehrávání multimediálních klipů. Přehrávání podporuje soubory, CD, DVD, externí úložiště, média stažená, on-line na webu, pronajatá, z Cloudu, televize, apod. 3. Media Center: Postup spuštění programu: Start - Programy - Media Center Výklad následovat současnou prací – praktická činnost.

9 Volné aplikace Windows Program pro vypalování disků CD a DVD. Vypalování podporuje CD a DVD,. 4. DVD Maker: Postup spuštění programu: Start - Programy - Media Center Výklad následovat současnou prací – praktická činnost.

10 Volné aplikace Windows Program pro vypalování disků CD a DVD. Video DVD Maker slouží ke tvorbě filmových či hudebních DVD i CD z různých zdrojů. DVD lze vytvářet ze souborů AVI, DivVX, XviD, MP4, MPG, WMV, ASF, MOV a dalších, z digitální či webové kamery, TV karty atd. Vypalovat lze na všechny typy CD a DVD nosičů. 4. DVD Maker: Výklad následovat současnou prací – praktická činnost.

11 Volné aplikace Windows Jedná se o jednoduchý, dobře vyrobený program pro nahrávání, editaci a export výsledného filmu na paměťové médium nebo webová uložiště. 5. Movie Maker: Je to velmi podařený nástroj pro ty, kteří vlastní digitální kameru, či fotoaparát. Pomocí toho programu lze editovat, vytvářet a dokonce i sdílet svoje domácí videozáznamy. Editovat lze obraz i zvuk nahrávek. Když videozáznam upravíte podle svých přání, např. doplněním zvuků, titulků, či speciálních efektů, budete velmi příjemně překvapeni. Výsledný filmový spot lze uložit jako soubor do paměti, lze jej uveřejnit na webu, či uložit zpět na DV medium. Výklad následovat současnou prací – praktická činnost.

12 Volné aplikace Windows 5. Movie Maker: Volba Střihové práce lze provádět v oknech, nebo v časové ose (na vteřiny přesně) Výklad následovat současnou prací – praktická činnost.

13 Volné aplikace Windows Výklad následovat současnou prací – praktická činnost. Velmi intuituvní a jednoduchá práce (drag and drop), podle připraveného algoritmu práce = (scénář práce) > levé horní pole okna. 5. Movie Maker:

14 Volné aplikace Windows Tvorba filmu; 5. Movie Maker: Import a úprava prezentací a videí Rychle přidejte do Movie Makeru fotky a záběry z počítače nebo fotoaparátu. Pak svůj film vybruste k dokonalosti přesně podle svého. Záběry můžete zpřeházet, zrychlit nebo zpomalit – je to jenom na vás. Úprava zvukového doprovodu a přidání motivu Doplňte svůj film o zvukový doprovod a motiv. Movie Maker přidává přechody a efekty automaticky, takže váš film bude vypadat dokonale a profesionálně. Sdílení filmu online Až bude film hotový, můžete ho online sdílet přes Facebook, YouTube nebo jiné weby, které se zabývají sociálními sítěmi nebo sdílením videa. Výklad následovat současnou prací – praktická činnost.

15 Volné aplikace Windows Byl instalován jako součást OS Windows ME, Windows XP a Windows Vista. Dále byl jeho vývoj zastaven. Microsoft nově nabízí ke stažení - Windows Live Movie Maker. 5. Movie Maker: video návod: http://www.youtube.com/watch?v=WhEIHeYYJqc Výklad následovat současnou prací – praktická činnost.

16 Volné aplikace Windows Autotest – otázky a úkoly: 1.Jaké aplikace OS Windows si vybavíš? 2.K čemu slouží program Windows Media Center? 3.Jaký program OS Windows slouží k tvorbě krátkého filmu? Napište odpovědi písemně nebo elektronicky a odevzdejte učiteli.

17 Volné aplikace Windows Gratulujeme, Gratuluji srdečně za píli a snahu při práci s MS Wordem. Sleduj, jak Tě vedou nabídky práce s videem v Movie Makeru.

18 17 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Použité zdroje Vlastní zdroje a vytvořené materiály Webové zdroje - obrázky: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Microsoft_Office_2013_logo_and_wordmark.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ooo_logo.svg http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-live/movie-maker#t1=import http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-live/movie-maker#t1=movies http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-live/movie-maker#t1=audio http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-live/movie-maker#t1=theme http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-live/movie-maker#t1=web doporučené informační stránky: http://www.slunecnice.cz/sw/windows-movie-maker/ http://www.stahuj.centrum.cz/podnikani_a_domacnost/kancelarske_aplikace/ostatni/openofficeorg/ http://www.youtube.com/watch?v=WhEIHeYYJqc


Stáhnout ppt "Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0771 ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceFree."

Podobné prezentace


Reklamy Google