Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJJ38 Název školy SPŠ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJJ38 Název školy SPŠ."— Transkript prezentace:

1

2 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJJ38 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz Téma Vino - druhy a rozdělení Ročník 2 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby 4. 02. 2013 Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu víno a jeho druhy, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

3 Arten und Verteilung 2

4 3

5 4 Böhmer Weinbaugebiet - Mělník, Litoměrice Mährer Weinbaugebiet - Velkopavlovice, Mikulov, Valtice, Hodonín, Čejkovice

6  Naturalweine  Schaumweine  Dessertweine  Likörweine 5

7  Gewürzweine  Selektweine  Sortenweine  Markenweine  Tafelweine 6

8  Tafelwein  Qualitätswein  Kabinettwein  Prädikatswein  Spätlese  Auslese  Eiswein  Strohwein  Beerenauslese  Ausbruch  Trockenbeerenauslese  7

9  Trocken  Halbtrocken  Halbsüss  Süss 8

10  Weisswein  Rosewein  Rotwein 9

11  Weisswein ist zum Weissfleisch, Geflügel oder Fisch serviert  Rotwein ist zum dunklen Fleisch serviert (zum Rindfleisch oder Wildbret)  Weisswein sollte gekühlt werden  Rotwein sollte bei Raumtemperatur serviert werden 1010

12  Farbe  Weinart  Geschmack  Produktion 1111

13  nach Alkoholgehalt – leicht, schwer  nach Gaumen und Nase – trocken, süss, süffig,blumig  nach „weiblichen“ Eigenschaften – mild, lieblich, elegant  nach „mänlichen“ Eigenschaften – kräftig, feurig  nach Alter – jung, reif, alt 1212

14  Welche Weinbaugebiete in der Tschechischen Republik kennen Sie?  Wie teilt man die Weine?  Welche Jahrgangsweine kennen Sie?  Wie teilt man die Weine nach dem Zuckerinhalt?/nach der Farbe?  Wie serviert man der Weiss/Rotwein?  Wie kann man der Wein charakterisieren? 1313

15  Formanová, Alena, Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 2000, ISBN 80 -86073-56-4, s.85-93  Šebelová Marie. Potraviny a výživa. Parta, 2002, ISBN 80-7320-010-4  Obrázky: Galerie Klipart /cit.4.02.2013/, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na http://office.microsoft.com/cs- cz/images/ 1414


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJJ38 Název školy SPŠ."

Podobné prezentace


Reklamy Google