Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ."— Transkript prezentace:

1 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ

2 Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/34.0921 Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_123 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: květen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Polévky Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce

3 SUPPEN polévky

4 die Suppe Tomaten- Knoblauch- Kartoffel- Linsen- Zwiebel- Erbsen- Bohnen- Rind- Nudel- Gulasch- Kuttelfleck- Blumenkohl- Champignon- Fisch- Spinat-Tomaten-Kraut- Leberknödel- Gemüse- Wirsingkohl- Reis- Pilz- !!! e Riderbrühe, e Bouillon mit Ei !!!

5 Kartoffelsuppe Knoblauchsuppe Zwiebelsuppe Linsensuppe Erbsensuppe Kuttelflecksuppe Bohnensuppe Gulaschsuppe Rindsuppe Nudelsuppe Champignonsuppe Bouillon mit Ei bramborová česneková cibulová čočková hrachová dršťková fazolová gulášová hovězí nudlová žampionová vývar s vejcem

6 Blumenkohlsuppe Spinatsuppe Fischsuppe Krautsuppe Tomatensuppe Leberknödelsuppe Gemüsesuppe Pilzsuppe Reissuppe Wirsingkohlsuppe Riderbrühe květáková špenátová rybí zelná rajská vývar s játrovými noky zeleninová houbová rýžová kapustová hovězí vývar

7 Was braucht man für Kartoffelsuppe? Zutaten: 1. ____________________________ 2. ____________________________ 3. ____________________________ 4. ____________________________ 5. ____________________________ 6. ____________________________ 7. ____________________________ 8. ____________________________ 9. ____________________________

8 Lösung (řešení) 1.Kartoffeln 2.Zwiebel 3.Möhre 4.Pilze 5.Öl 6.Sellerie 7.Mehl 8.Majoran 9.Salz und Pfeffer

9 Přeložte názvy polévek Tajenka: _________________________

10 Lösung Tajenka: Eintopf

11 Was ist der Eintopf???

12 Lösung (řešení) das ist Besonderheit der deutschen Küche das ist eine dicke Suppe man isst sie als Hauptgericht man serviert sie in Suppentellern oder Terrinen es gibt z. B. Erbseneintopf mit Bockwurst, Linsen- oder Möhreneintopf mit Fleisch

13 Das ist Eintopf

14 Zdroje HÖPPNEROVÁ, Věra. Němčina pro číšníky a kuchaře. Praha: Scientia, 2002, ISBN 80-7183-270-7. NEUVEDEN. Marions Kochbuch [online]. [cit. 25.9.2013]. Dostupný na WWW: http://www.marions- kochbuch.de/rezept/0622.htmhttp://www.marions- kochbuch.de/rezept/0622.htm NEUVEDEN. wikipedie [online]. [cit. 25.9.2013]. Dostupný na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Erbsensuppenteller.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Erbsensuppenteller.jpg


Stáhnout ppt "STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ."

Podobné prezentace


Reklamy Google