Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název ověřovaného materiáluSada digitálních učebních materiálů pro výuku německého jazyka VY_32_INOVACE_JAN_ 1253 Tematická oblastReálie

2 Ročník:1.ročník Vzdělávací obor:Kuchař číšník H/01 Tematický okruh:Odborná slovní zásoba Téma:Die Suppen/polévky Jméno autora:Mgr.Lenka Kolbabová Vytvořeno dne: Metodický postup (anotace) Materiál slouží k rozšíření odborné slovní zásoby

3 Die Suppen polévky

4 Charakterisierung: Die Suppe spielt eine wichtige Rolle in unserer Ernährung. Sie sättigt und erwärmt. Wir servieren die Suppe meistens als der erster Gang. Die Suppen essen wir aus der Tasse (klare Suppen) und aus dem tiefen Teller (gebundene Suppen). Der Löffel liegt rechts vom Teller.

5 Einteilung der Suppen Klare Suppen - Brühe - Brühe mit Suppeneinlagen Gebundene Suppen - Pürreesuppen - Rahmsuppen - Gemüsesuppen Eintopf Kaltschale Nationalsuppen

6 Klare Suppen Die Suppen haben als Grundlage die Brühe. Die Brühe kochen wir langsam aus Knochen, Fleisch und Gemüse. Rinderbrühe Kalbsbrühe Hühnerbrühe Fischbrühe Ochsenschwanzsuppe

7 Brühe mit Suppeneinlagen Nudelsuppe Leberknödelsuppe Frittatensuppe Rinderkraftbrühe mit - Eierstich - Markklößchen - Grießnockerl Risi-Bisi (Rinderbrühe mit Reis und Erbsen)

8 Gebundene Suppen Bohnensuppe Blumenkohlcremesuppe Erbsensuppe Gulaschsuppe Kartoffelsuppe Kuttelflecksuppe Linsensuppe Pilzsuppe Spargelcremesuppe Spinatsuppe Tomatensuppe

9 Eintopf Eintopf ist eine dicke Suppe. Eintopf servieren wir als Hauptgericht. Typische Zutaten sind Hülsenfrüchte (Erbsen, Bohnen, Linsen), Kartoffeln, Möhre, Zwiebel, Fleisch oder Wurst.

10 Kaltschale Kaltschale ist eine kalte süße Suppe aus dem Obst. Die Suppe servieren wir vor allem im Sommer. Die Zutaten sind Sauerkirschen oder Beeren (Himbeeren, Johannisbeeren, Brombeeren, Erdbeeren).

11 Nationalsuppen Deutschland - Erbsensuppe - Leberknödelsuppe - Hamburger Aalsuppe Italien - Minestrone Frankreich - Zwiebelsuppe - Bouillabaisse Spanien - Gaspacho Russland - Borschtsch - Soljanka

12 Zdroje: nschwanzsuppe.html nschwanzsuppe.html Aalsuppe%3A-Fleischbruehe-mit-Aal,-Doerrobst-%26- Kloessen html Aalsuppe%3A-Fleischbruehe-mit-Aal,-Doerrobst-%26- Kloessen html lerie artikelansicht/Kaltschale-suesse-und- herzhafte-Rezepte.html lerie artikelansicht/Kaltschale-suesse-und- herzhafte-Rezepte.html


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,"

Podobné prezentace


Reklamy Google