Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. V. Filipcová vera.filipcova@fnmotol.cz Cvičení z předmětu Management zdravotnických zařízení procvičování v programu EFA Ing. V. Filipcová vera.filipcova@fnmotol.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. V. Filipcová vera.filipcova@fnmotol.cz Cvičení z předmětu Management zdravotnických zařízení procvičování v programu EFA Ing. V. Filipcová vera.filipcova@fnmotol.cz."— Transkript prezentace:

1 Ing. V. Filipcová vera.filipcova@fnmotol.cz
Cvičení z předmětu Management zdravotnických zařízení procvičování v programu EFA Ing. V. Filipcová

2 Výuka ve cvičeních předmětu je zařazena jako součást projektu OPVK Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků studentů oboru Biomedicínský techniks účastí cílové skupiny – studentů FBMI, 3. ročníku v rámci oboru Biomedicínský technik. Podrobné informace o projektu a jeho průběhu lze nalézt na www stránce zde. Na výuce se podílí partner projektu Fakultní nemocnice v Motole (Ing. Jiří Petráček, Ing. Věra Filipcová, Ing. Ivana Juřičková).

3 SW pro správu ZP Pro je potřeba? Kdo do něj zasahuje?
Kdo spolupracuje? Co ušetří?

4

5

6 Úkoly tohoto cvičení založit kartu nového zdravotnického prostředku (ZP), naplánovat legislativně významné činnosti, u měřidel naplánovat metrologickou konfirmaci, u zdrojů ionizujícího záření sepsat potřebnou dokumentaci a pak ji vložit do příloh, vyhledat a přidat všechny důležité přílohy k ZP.

7 1) založit kartu nového zdravotnického prostředku (ZP)
HLAVNÍ OKNO - NOVÝ Otevře se karta ZP – vyplníte potřebné údaje Viz další slide

8

9 2) naplánovat legislativně významné činnosti,
Jaké to jsou činnosti? Které musí poskytovatel zdravotní péče provádět? Z jakého dokumentu tyto informace vyčtete? V MENU – ČINNOSTI – PROVÁDĚNÉ ČINNOSTI Vyfiltrujete dané BTK nebo El. Revizi, přidáte k přístroji

10

11 2) naplánovat legislativně významné činnosti,
V kartě ČINNOSTI KLIENTA vyberete příslušnou legislativně významnou kontrolu Napravo v kartě SEKCE,OBJEKTY,… vyberte nově založený přístroj (je možno filtrovat, zkuste) Vpravo dole v kartě PLÁN A REALIZACE ČINNOSTI , dole na liště stiskněte VYTVOŘIT PLÁN vyjede okénko s datem. Naplánujte, potvrďte.

12

13 3) u měřidel naplánovat metrologickou konfirmaci
Jaké ZP patří do měřidel? Co to znamená metrologická konfirmace? Jaké kontroly u měřidel máme? Jaká legislativa se metrologií zabývá a kde zjistíte, do jaké skupiny se řadí měřidla? Postup je stejný jako u legislativně významných činností, jen si vyberete metrologické kontroly.

14 4) u zdrojů ionizujícího záření sepsat potřebnou dokumentaci a pak ji vložit do příloh,
Jaké ZP patří do ZIZ? Jaké kontroly, zkoušky, testy se dělají? Jaká legislativa se ZIZ zabývá a kde zjistíte, do jakých skupiny se dělí? Vyhledejte si ZIZ, ve spodní části se přesuňte na záložku PŘÍLOHY. Ve spodní části této tabulky stiskněte NOVÝ. V první řádce vyhledáte cestu k souboru, kde je uložena příloha.

15

16 5) vyhledat a přidat všechny důležité přílohy k ZP.
Jaké přílohy nahrajete k jednotlivým ZP? Návod, CE, servisní výkazy, protokol o BTK, záruční listy,… Najděte v příslušné složce a přidejte k přístrojům.

17 Závěr Pro dnešek je to vše.


Stáhnout ppt "Ing. V. Filipcová vera.filipcova@fnmotol.cz Cvičení z předmětu Management zdravotnických zařízení procvičování v programu EFA Ing. V. Filipcová vera.filipcova@fnmotol.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google