Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jiří z Poděbrad husitství. Jiří z Poděbrad husitství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jiří z Poděbrad husitství. Jiří z Poděbrad husitství."— Transkript prezentace:

1

2 Jiří z Poděbrad husitství

3 Anotace: Materiál je určen pro žáky 4.ročníku ZŠ.
Je zaměřen na osobnost Jiřího z Poděbrad. Děti se formou videí seznamují s osobnostmi panovníků. Po shlédnutí je vždy připraven kontrolní kviz, otázky nebo tajenka. Materiál je možno prezentovat na interaktivní tabuli.

4 Pokuste se odpovědět na otázky.
3 minuty Pokuste se odpovědět na otázky. Jaká byla situace v Čechách před bitvou u Lipan? Co se ti vybaví, když uslyšíš jméno Jiří z Poděbrad? Jaká byla situace v Čechách po bitvě u Lipan?

5 Z jakého města pocházel husitský zemský správce a budoucí český král.
0-3 minuty Co měli ve znaku husité. Z jakého města pocházel husitský zemský správce a budoucí český král. Kdo získal českou korunu po bitvě u Lipan? Známá husitská zbraň. Albrecht Habsburský byl …….. jediné Zikmundovy dcery. Právě Albrecht Habsburský se stal dalším českým …… . Nebezpečí útočící na Evropu od východu? 8. Jak se nazývaly děti v husitském vojsku? k a l i ch P o d ě b r Z m u n p c á t ž e č 9. Nejznámější husitské město. .

6 Odkud tento obrázek pochází.
Odhadni: Odkud tento obrázek pochází. Podle čeho tak usuzuješ?

7 Jak se nazývá takový objekt na stěně domu.?

8 Odhadni, ve kterém městě stojí tato socha Jiřího z Poděbrad.

9 Citace: Georg of Podebrady.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Jiri z Podebrad statue.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Jiří z Poděbrad - deska na Obecním domě.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: _deska_na_Obecn%C3%ADm_dom%C4%9B.jpg


Stáhnout ppt "Jiří z Poděbrad husitství. Jiří z Poděbrad husitství."

Podobné prezentace


Reklamy Google