Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Způsoby krájení potravin
2
Mrkev a petržel Krájíme na kostky, hranolky či nudle, do vývarů jen půlíme, mladou mrkev na kolečka.
3
Do salátů jej strouháme nebo krájíme na tenké plátky
Celer Celer do polévek Strouháme na nudle nebo krájíme na kostky Do vývarů čtvrtíme. Do salátů jej strouháme nebo krájíme na tenké plátky
4
Cibuli krájíme najemno do salátů a základů
Cibule Cibuli krájíme najemno do salátů a základů Dále na půlkolečka, výseče nebo strouhat
5
Roztíráme nožem se solí Nebo použijeme Lis na česnek
6
Brambory Krájíme na různé tvary Kostky Kolečka Čtvrtky Měsíčky
Hranolky Nebo je strouháme
7
Pórek Podélně rozkrojíme Pokrájíme na kolečka Na špalíčky Na nudličky
8
Luštěniny (fazole,hrách,čočka a sója)
Přebereme, propláchneme a namočíme Do studené vody na 2 až 24 hodin
9
Rýže, pohanka, jáhly, kroupy
Propláchneme, spaříme
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.