Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilDaniela Svobodová
1
Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Etážový způsob Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: 22.7.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – seznámení a objasnění pojmu etážový způsob obsluhy a jeho parametry ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_382
2
Jednoduchá obsluha - způsoby obsluhy
3
Pod názvem etážový způsob obsluhy rozumíme servis na hotelový pokoj Většinou probíhá v hotelovém prostředí po předchozí či přímé objednávce Jedná se o servis který je většinou zpoplatněn
4
Jelikož pro tento etážový způsob obsluhy potřebujeme další personál tak musíme požadovat poplatek Lze ho započíst již do základní ceny Nebo je účtován jednorázový poplatek za donášku cca 100,-Kč
5
Běžnou praxí je že ho zajišťují obsluhující ze střediska kam byla směřována objednávka Nebo na velkých mezinárodních hotelích jsou často i etážová pracoviště
6
Při tomto servisu využíváme speciální vozíky – či jen plata při jednoduché objednávce Od těch zcela jednoduchých až po perfektně propracované Dále vždy mít připraven hotelový účet k podpisu.Jen málo kdy platí hoste na pokoji hotově Zachovávat naprostou diskrétnost – proto při hotelovém servisu kde jsou etážová oddělení je prověřován personál
7
Co jeto etážový způsob obsluhy Kde se setkáváme s tímto způsobem Co potřebujeme k zdárnému provedení Co je to zpoplatnění uvedené služby
8
http://www.google.cz/imgres?q=hotelov%C3%BD+pokoj&start=98& hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=GH 1TsRCa9f-vqM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=hotelov%C3%BD+pokoj&start=98& hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=GH 1TsRCa9f-vqM:&imgrefurl=http:// http://diskuse.gastronews.cz/servis-restaurace/etazovy-system http://diskuse.gastronews.cz/servis-restaurace/etazovy-system http://www.google.cz/imgres?q=et%C3%A1%C5%BEov%C3%BD+ser vis&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid= J7XYNICT-7eFpM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=et%C3%A1%C5%BEov%C3%BD+ser vis&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid= J7XYNICT-7eFpM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=et%C3%A1%C5%BEov%C3%BD+voz %C3%ADk&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch &tbnid=8BRBP-qILVV39M:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=et%C3%A1%C5%BEov%C3%BD+voz %C3%ADk&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch &tbnid=8BRBP-qILVV39M:&imgrefurl=http:// http://www.ahaonline.cz/clanek/aha-zverinec/60992/nejluxusnejsi- hotel-pro-zvirata-chcete-pro-pejska-trvalou-nebo-mu-nechat-udelat- drapy.html http://www.ahaonline.cz/clanek/aha-zverinec/60992/nejluxusnejsi- hotel-pro-zvirata-chcete-pro-pejska-trvalou-nebo-mu-nechat-udelat- drapy.html
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.