Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz
Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Příprava cukrářských výrobků Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_21_12 Název DUMu: Jádrové hmoty Pro obor vzdělávání: E/01 Potravinářská výroba Předmět: Technologie Ročník: 2. Autor: Ing. Ivana Šindelářová Datum:
2
Charakteristika polotovary připravené z většího množství cukru a mletých jádrovin, při výrobě se používá i sója do některých jádrových hmot přidáváme další suroviny zlepšující chuť poměr základních surovin: jádroviny : cukr 1 : 2
3
Dělení Jádrová hmota nepečená Hmota na jádrové kornoutky
Nepečená mandlová hmota - marcipánka Hmota na marokánky Hmota na gryliášové trubičky Hmota na kokosky
4
Mandlová hmota z loupaných mandlí, krupicového cukru a bílků
zjemňuje se na třecím stroji nechá se odležet stříká se na plechy do různých tvarů před pečením můžeme zdobit kousky proslazeného ovoce nebo mandlí nechá se řádně zaschnout
5
Hmota na kokosky bílky ušleháme s cukrem ušlehané bílky nahřejeme
přidáme umletý kokos, marmeládu a vše dobře promícháme vychladlou hmotu ředíme s bílky a stříkáme na plech s papírem
6
Marokánky není klasická jádrová hmota
šlehačku a cukr svaříme na kaši, přidáme jádroviny, kandované ovoce, rozinky atd.. zamícháme na hustou hmotu, přidáme mouku tvarujeme placičky na pečící papír
7
Zdroj materiálů: BLÁHA, L.; KADLEC, F.; PLHOŇ, Z.. Cukrářská výroba II. Praha: Informatorium, 1998, ISBN Není –li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.