Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0528.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0528."— Transkript prezentace:

1 Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektu:ICT ve výuce Číslo a název šablony klíčové aktivity:III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název ověřovaného materiálu: VY_32_INOVACE_NAV_523 Ročník:2. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Předmět:Nauka o výživě Tematická oblast:Lidské tělo Téma:Tuky Jméno autora:Roman Rumler Vytvořeno dne:Srpen 2012 Metodický popis, (anotace) Učební materiál slouží k výkladu a osvojení poznatků o chemickém složení lidského těla.

2 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. TUKY VY_32_INOVACE_NAV_523

3 Tuky - T  Jsou to estery mastných kyselin a glycerolu - základní prvky O, C, H  Dělení: a/ nasycené – tuhé (hovězí, skopový lůj) - živočišné mazlavé ( máslo) b/ nenasycené - tekuté (oleje) - rostlinné  Obsaženy: živočišné – pod kůží, v dutině břišní, kosti, mléko, žloutek rostlinné - semena, plody (olivy, řepka, slunečnice, podzemnice olejná, kakaové máslo, kokosový olej)  Význam: - důležitá stavební látka /16 – 20% podkožní vrstva, obal nervstva/ - nejvydatnější zdroj energie - zdroj vitaminů rozpustných v tucích - zlepšují chuť a zjemňují pokrmy  Stravitelnost: závisí na tuhosti  Potřeba: 50 – 80 g denně

4 Tuky - T

5 Otázky pro žáky. 1. Jakou energii získáme přeměnou tuků: 2. Význam tuků pro lidský organismus: 3. Jaké jsou nenasycené tuky: 4. Nejzdravější tuk pro lidský organismus je: 5.Význam tuků při přípravě pokrmů: 1. Jakou energii získáme přeměnou tuků: 2. Význam tuků pro lidský organismus: 3. Jaké jsou nenasycené tuky: 4. Nejzdravější tuk pro lidský organismus je: 5.Význam tuků při přípravě pokrmů:

6 Zdroje http://is.muni.cz/do/1499/el/estud/fsps/js06/t031/fyziologie_vyziv/index.htm Obrázky tuků - http://www.google.cz/search?q=obr%C3%A1zky+s%C3%A1dla&hl=cs&rlz=1T4ADF A_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ChyRUdWzG8matAbs p4CgDA&ved=0CC4QsAQ&biw=1366&bih=540 Staženo dne - 3.8.2012


Stáhnout ppt "Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0528."

Podobné prezentace


Reklamy Google