Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO – gastronomická pravidla - menu Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – gastronomická pravidla pro sestavování složitého menu .Dodržování pořadí a obsahu dle charakteru střediska a zvolené příležitosti.
2
Gastronomická pravidla
Skladba a úprava menu
3
Základní zásady V menu se nikdy neopakuje již použitá základní surovina Taktéž se nesmí opakovat tepelná úprava Dodržujeme pořadí jídel na požadované straně Dbáme na vhodné snoubení nápojů a jídel Nezapomínáme na nutné náležitosti Rozlišujeme rozdíl mezi návrhovým a finálním menu
4
Titulní strana menu Zde uvádíme základní informace K jaké příležitosti
Kde Kdy V kolik
5
Druhá strana Na této straně se uvádí jen nápoje v následném pořadí
Aperitiv – krátký suchý kořeněný málo alkoholický Voda – nejmladší - nejsušší Víno víno Víno/sekt – nejstarší a nejsladší Digestiv – malý více alkoholický destilát
6
Třetí strana Zde uvádíme jídla a kávu Studený předkrm Polévka
Teplý předkrm Hlavní jídlo Sýry (nemusí být v každém menu) Moučník Káva- nejlépe: malá, silná, černá
7
Čtvrtá strana Zde se uvádí pouze kontaktní údaje provozovny
Taktéž může být uvedeno poděkování Nebo zde můžeme uvádět vlastní reklamu Případně se na této straně neuvádí nic
8
Grafické zpracování Grafická úprava musí vystihovat danou příležitost
Rallye olympiáda- Moto sraz-
9
Návrhové menu Při přípravě návrhu menu uvádíme krom popisu jednotlivých položek také: Cenu Gramáž Případně další kalkulace Ve schváleném menu se již tyto položky neuvádí
10
Ukázkové menu Navrhněte menu k samostatně zvolené příležitosti včetně všech náležitostí Termín odevzdání: následující hodina Vámi zhotovené menu bude mít i grafickou úpravu
11
zdroje
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.