Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:únor 2013 Určeno:7. ročník ZŠ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:únor 2013 Určeno:7. ročník ZŠ."— Transkript prezentace:

1 Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:únor 2013 Určeno:7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Fyzika Tématický celek:Elektromagnetické a světelné děje Registrační číslo projektu:CZ. 1. 07/1. 4. 00/21. 3233 Název projektu:VY_12_INOVACE_Min_F7_2_3 zs zacler Název příjemce podpory:Základní škola, Žacléř, okres Trutnov Anotace: → Stín.

2 S TÍN

3 plný stín vržený stín O SVĚTLENÍ BODOVÝM ZDROJEM

4 plný stín polostín O SVĚTLENÍ 2 BODOVÝMI ZDROJI

5 O SVĚTLENÍ PLOŠNÝM ZDROJEM plný stín přechází v polostín neostrý stín stín – místo, kam neproniká světlo polostín – místo, kam světlo proniká částečně Světlo se šíří přímočaře.

6 Z ATMĚNÍ M ĚSÍCE úplné zatmění částečné zatmění

7 Z ATMĚNÍ S LUNCE částečné zatmění úplné zatmění

8 Vzhledem ke skutečným rozměrům a vzdálenostem Slunce, Země a Měsíce považujeme svazky slunečních paprsků dopadajících na Zem za rovnoběžné.


Stáhnout ppt "Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:únor 2013 Určeno:7. ročník ZŠ."

Podobné prezentace


Reklamy Google