Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 Tematická oblast: marketing a management Autor: Ing. Iveta Kubistová Téma: Směry marketingu Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_MM_06_SMERY MARKETINGU Datum tvorby: 3.6.2013 Klíčová slova: marketing, americký marketing, směry v marketingu Anotace: materiál slouží k základní výuce marketingu

2 MARKETING – hlavní směry

3 Marketing vznikl ve 20. letech 20. století, kdy v USA došlo k přebytku některého zboží a nastal problém s jeho odbytem. Vrchol rozvoje marketingu nastává v 50. a 60. letech 20. století.

4 3 směry marketingu americký – vyznačuje se tvrdým přístupem japonský – zaměřený na ekologii a sociálně slabší občany evropský – který se snaží eliminovat nejostřejší dopady soukromého podnikání

5 Cílem marketingu je zajistit podniku dlouhodobý odbyt jeho výrobků a služeb. Tím zajišťuje jeho úspěšnost, která je založena na spokojenosti zákazníků. Pro zajištění těchto cílů dělá podnik několik činností: hledání trhu určování trhu utváření trhu (obchodní domy, prodejny, reklama, stanovení ceny) udržování trhu (doplňkové zboží, sledování konkurence)

6 ZDROJE: Světlík, J.: Marketing školy. Ekka, Zlín 1996. Foret, M.: Marketingová komunikace. MU, Brno 1997 Karlíček Miroslav a kol.: Základy marketingu, Grada 2013, ISBN: 978 - 80 - 247 - 4208 - 3 Payne, P.: Marketing služeb. Grada Publishing, Praha 1996 Galerie Klipart


Stáhnout ppt "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění."

Podobné prezentace


Reklamy Google