Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Čokoláda Vypracovala: Soňa Gráblová
Vedoucí práce: Mgr. Pavlína Fialová IX. třída, 2014/2015
2
Cíl práce Mým cílem bylo dozvědět se něco více o historii čokolády, výrobě a konečně přijít na to, jaká je pravda o psovi a čokoládě. Dále jsem si zjistila, jak často moji spolužáci konzumují čokoládu a jaké druhy preferují.
3
Osnova Historie čokolády Výroba čokolády Druhy čokolády Pralinky
Současnost čokolády Zajímavosti o čokoládě Anketa
4
1. Historie čokolády hořký xocoatl svůdné pralinky dar bohů
první Evropan – Karel V. vznik čokoládoven láska na první ochutnání
5
2. Výroba čokolády kakaové boby kakaovník počátky výroby
6
sběr fermentace čištění pražení mletí bobů konšování temperování a tvarování balení
7
3. Druhy čokolády mléčná čokoláda krémová čokoláda ovocná čokoláda
čokoláda s alkoholem bílá čokoláda hořká čokoláda
8
4. Pralinky vznikly náhodou? velké umění malých čokoládoven
výjimečný požitek
9
5. Současnost čokolády Již na počátku 19. století napsal slavný přírodovědec Alexander von Humboldt o kakau: „Nikde jinde příroda nevtěsnala takové množství živin na tak malý prostor, jako to učinila v případě kakaových bobů“.
10
malý zázrak čokoláda pro zdraví čokoládové tyčinky
11
6. Zajímavosti o čokoládě
hormon štěstí čokoláda mírní stres psi a čokoláda čokoláda a wellness i kosmetika
12
7. Anketa 1. Máš rád čokoládu? Zakroužkuj.
ano všech čtyřicet žáků odpovědělo na otázku ano ne 2. Jestliže jsi u 1 zakroužkoval ano, tak jakou. mléčnou čokoládu hořkou č. bílou č. mléčnou s přísadami (oříšková,…) jinou (doplň) _________________ 3. Jak často jíš čokoládu? denně týdně měsíčně 4. Kupuješ si čokoládu ve školním automatu? ano 36 žáků odpovědělo ne a 4 žáci ano
13
2. otázka
14
3. otázka
15
Poděkování Ráda bych tímto poděkovala paní učitelce Mgr. Pavlíně Fialové za trpělivost a ochotu mi pomoct při tvorbě mé absolventské práce.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.