Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie"— Transkript prezentace:

1 Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Hmota na laskonky Jméno autora: Petra Kulhánková Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – Využití hmoty na laskonky v CV. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty. . Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník

2 Hmota na LASKONKY

3 Charakteristika Hmota patří do zvláštních šlehaných hmot
Má krémovou pevnější konzistenci Je doplněna jádrovinou Chuť a vůně sladká po použité jádrovině Korpusy jsou křehké Laskonky se lepí máslovým krémem s griliáší

4 Suroviny na hmotu Bílky Voda Cukr krupice Jádroviny Cukr moučka

5 Výrobní postup Vodu a 2/3 cukru krupice uvaříme na let
Bílky vyšleháme se zbylou 1/3 cukru v pevný sníh Rozvar nalijeme pomalu do sněhu a došleháme Do ušlehané hmoty ručně zamícháme prosátý moučkový cukr smíchaný s jádrovinou

6 Tvarování a pečení hmoty
Hmotu roztíráme přes šablonu na plechy s papírem Pečeme při 150°C Dosoušíme při 130°C Plníme máslovým krémem s griliáší ttp://

7 Souhrnné otázky 1.Jáké jádroviny můžeme použít na laskonky ?
Jaký rozvar budeme potřebovat ? Jaký krém patří do Laskonek ? Jaké jsou fáze pečení hmoty na laskonky

8 Odpovědi 1. kokos, a buráky, lískové ořechy 2. slabý a silný let
3. máslový krém s griliáží 4. 1. fáze je pečení °C 2. fáze je dosoušení při 130°C

9 Použité zdroje Literatura :
BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001 , Cukrářská výroba II. ,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : 1. 2. ttp:// 3.


Stáhnout ppt "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie"

Podobné prezentace


Reklamy Google