Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Hmota na laskonky Jméno autora: Petra Kulhánková Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – Využití hmoty na laskonky v CV. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty. . Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník
2
Hmota na LASKONKY
3
Charakteristika Hmota patří do zvláštních šlehaných hmot
Má krémovou pevnější konzistenci Je doplněna jádrovinou Chuť a vůně sladká po použité jádrovině Korpusy jsou křehké Laskonky se lepí máslovým krémem s griliáší
4
Suroviny na hmotu Bílky Voda Cukr krupice Jádroviny Cukr moučka
5
Výrobní postup Vodu a 2/3 cukru krupice uvaříme na let
Bílky vyšleháme se zbylou 1/3 cukru v pevný sníh Rozvar nalijeme pomalu do sněhu a došleháme Do ušlehané hmoty ručně zamícháme prosátý moučkový cukr smíchaný s jádrovinou
6
Tvarování a pečení hmoty
Hmotu roztíráme přes šablonu na plechy s papírem Pečeme při 150°C Dosoušíme při 130°C Plníme máslovým krémem s griliáší ttp://
7
Souhrnné otázky 1.Jáké jádroviny můžeme použít na laskonky ?
Jaký rozvar budeme potřebovat ? Jaký krém patří do Laskonek ? Jaké jsou fáze pečení hmoty na laskonky
8
Odpovědi 1. kokos, a buráky, lískové ořechy 2. slabý a silný let
3. máslový krém s griliáží 4. 1. fáze je pečení °C 2. fáze je dosoušení při 130°C
9
Použité zdroje Literatura :
BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001 , Cukrářská výroba II. ,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : 1. 2. ttp:// 3.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.