Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název ověřovaného materiáluSada digitálních učebních materiálů pro výuku německého jazyka VY_32_INOVACE_JAN_1257 Tematická oblastReálie

2 Ročník:1.- 3.ročník Vzdělávací obor:Kuchař číšník 65-51-H/01 Tematický okruh:Odborná slovní zásoba Téma: Die erste Mahlzeit Jméno autora:Mgr.Lenka Kolbabová Vytvořeno dne:10.3.2013 Metodický postup (anotace) Materiál slouží k rozšíření odborné slovní zásoby

3 FRÜHSTÜCK Die erste Mahlzeit

4 Das Frühstück ist die erste Mahlzeit des Tages. Das Frühstück ist sehr wichtig als Starthilfe für den Tag.  Frühstückst du? Warum ja / nicht?  Wo frühstückst du?  Mit wem frühstückst du?  Was frühstückst du?

5 Zum Frühstück essen wir:  Gebäck / Vollkorngebäck - (Brot, Brötchen, Hörnchen, Baguette)  Butter oder Margarine  Marmelade / Konfitüre - Aprikosen-, Sauerkirschen-,Erdbeer-….  Wurst - Schinken, Leberwurst, Mettwurst, Salami  Käse - Frischkäse, Schnittkäse, Schmelzkäse, Schimmelkäse - Weichkäse / Hartkäse  Honig  Aufstrich  Pastete

6  Eier - weich / hart gekochtes Ei, Rühreier  Nuss-Nougat-Creme  Müsli  Cornflakes  Joghurt  Haferbrei

7 Feine Backwaren  Muffins  Plundergebäck  Kuchen – Marmorkuchen, Lebkuchen  Napfkuchen

8 Zum Frühstück trinken wir:  Tee - schwarzer Tee, grüner Tee, Früchtetee, Kräutertee  Kaffee - mit / ohne Zucker  Milch - warme Milch / kalte Milch, Buttermilch, Sauermilch, Kakao  Saft - Apfelsaft, Orangensaft

9 Zdroje:  http://www.vemag.de/anwendungen/back waren/feine-backwaren-und- kleingebaecke/ http://www.vemag.de/anwendungen/back waren/feine-backwaren-und- kleingebaecke/


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,"

Podobné prezentace


Reklamy Google