Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Dělení vepřového masa, jakostní třídy Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci se naučí a upevní si základní poznatky o rozdělení vepřového masa a kvalitě masa…
2
Dělení vepřového masa, jakostní třídy
Dělení vepřového masa: obrázek č 1 1.krkovička 2.lalok 3.plec (ramínko) 4.přední koleno 5.přední a zadní nožka 6.hřbetní sádlo 7.pečeně (kotleta, karé) 8.panenská svíčková 9.bůček 10.Kýta - špička 11.Kýta - ořech 12.Kýta –svrchní 12.Kýta spodní šál 13.zadní koleno
3
I . JAKOSTNÍ TŘÍDY vepřová kýta BK obrázek č Vepřová pečeně SK - obrázek č. 3 Vepřová panenka obrázek č 4
4
II. JAKOSTNÍ TŘÍDY Vepřová plec obrázek č Vepřová krkovice obrázek č. 6 Vepřový bok (bůček) obrázek č. 7
5
III. JAKOSTNÍ TŘÍDA vepřové koleno obrázek č Vepřový lalok obrázek č. 9 Vepřová hlava obrázek č Vepřové nožičky obrázek č. 11
6
VY_32_INOVACE_NAV_295_pracovní_list
Rozděl podle obrázku vepřové maso. 1.____________________ 2. ___________________ 3. ___________________ 4.____________________ 5.____________________ 6.____________________ 7.____________________ 8.____________________ 9.____________________ 10.___________________ 11.___________________ 12._________________ 13.___________________
7
VY_32_INOVACE_NAV_295_pracovní_list_řešení
Rozděl podle obrázku vepřové maso. 1.krkovička 2.lalok 3.plec (ramínko) 4.přední koleno 5.přední a zadní nožka 6.hřbetní sádlo 7.pečeně (kotleta, karé) 8.panenská svíčková 9.bůček 10.Kýta - květová špička 11.Kýta - ořech 12.Kýta – svrchní šál 12.Kýta - spodní šál 13.zadní koleno
8
Použité zdroje. droby/veprove-maso-a-droby/ Obrázek č.1- Obrázek č. 2 – 8 - trebovle.cz/nase- nabidka/vysekove-maso/veprove.html Obrázek č lalok.html Obrázek č. 10 a Obrázky staženy dne 5. října 2012
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.