Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor): 2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Šlehané hmoty Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobního postupu buflerů a jejich vad. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-3
2
Korpusy z lehkých šlehaných hmot
Autor: Nillerdk
3
Buflery polotovary tvar klenutého bochánku
k výrobě modelovaných i jiných druhů cukrářských výrobků při výrobě – dostatečně hustá pěna povrch hladký, barva zlatohnědá křehké, suché, s drobnými póry
4
Výrobní postup bílky + cukr šlehání žloutky + voda, 1/3 mouky
rozmíchání spojení tvarování mouka prosátí škrob
5
Vady buflerů malé, popraskané - rychlé zapečení velké, potrhané
- mnoho vody ve hmotě zapadlé, nízké - předčasné obracení při pečení, velké množství páry v peci nízké, málo klenuté - řídká hmota
6
Korpusy z lehkých šlehaných hmot
Zápis Korpusy z lehkých šlehaných hmot Buflery polotovary, k výrobě cukrářských výrobků povrch hladký, barva zlatohnědá křehké, suché, s drobnými póry
7
Výrobní postup: žloutky smícháme s vodou a 1/3 mouky ušleháme bílky s cukrem část bílkového sněhu vmícháme do žloutkové pěny a po spojení přidáme zbývající sníh nakonec lehce vmícháme mouku se škrobem tvarujeme hladkou trubičkou a sáčkem na pečící papír (3g, 5g, 7g) pečeme při 180 °C, dopékáme při 200 °C
8
Vady buflrů: malé, popraskané velké, potrhané zapadlé, nízké málo klenuté
9
Použité zdroje whites_before_yolk.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.