Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola: Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_Te2.24 Průvodce hovězím masem Vytvořeno: Ověřeno: Třída: Řu 2
2
Zpracování hovězího masa
Vzdělávací oblast: Zpracování masa Předmět: Technologie Ročník: 1. ročník Autor: Mgr. Sedláčková Pavla Časový rozsah: 1 vyučovací hodina Pomůcky: průvodce hovězím masem – výukový plakát Klíčová slova: hovězí, opracování povrchu jatečného těla Anotace: Materiál je určen pro výuku v odborném předmětu technologie a zpracování masa.
3
Jatečné opracování Porážka hovězí - býk
4
Vykrvení se provádí vleže odchytem krve do speciálně upravené nádoby.
5
Tělo zvířete se vyzdvihne na líhy.
6
A provedou se úkony odstanění nožin, příprava kůže ke stažení, oddělení hlavy.
7
Kůže upnutá k podlaze se stahuje zdvíháním kusu na rozporce.
8
Čtvrcení je nebezpečná práce.
9
A první hovězí čtvrtě jsou připraveny k veterinární prohlídce a následně k vychlazení.
11
Použité zdroje Jatky FVHE VFU Brno v obrazech Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.