Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor): 2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Šlehané hmoty Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z nahřívaných šlehaných hmot – dorty, bábovka. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-9
2
Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot 1.
Dorty, bábovka Autor: Alpha
3
Banánový dort určen pro rychlou spotřebu Surovinové složení Suroviny
Hmotnost v kg korpus K/28 0,300 meruňkový džem 0,200 oloupané banány 0,600 agarová poleva 0,400
4
Výrobní postup dva pláty dortového korpusu spojíme meruňkovým džemem obalíme pergamenovým papírem a vložíme do tvořítka povrch potřeme meruňkovým džemem a poklademe oloupanými banány zalijeme ochucenou, žlutě přibarvenou agarovou polevou po ztuhnutí dort vyjmeme z tvořítka krájíme na jednotlivé kusy o hmotnosti 120g
5
Kakaové dorty a řezy dorty a řezy jsou plněné máslovým kakaovým krémem a potahované CKP Surovinové složení Suroviny Hmotnost v kg řezy dorty korpus K/29 2,250 máslový krém kakaový 2,150 CKP 0,750
6
Výrobní postup korpus podélně rozkrojíme na tři pláty a spojíme máslovým kakaovým krémem řezy – po ztuhnutí rozkrojíme na jednotlivé pásy a potáhneme CKP dorty – po ztuhnutí potáhneme korpus CKP
7
Ananasové dorty a řezy dorty a řezy jsou plněné máslovým krémem s ananasem zdobeny hoblovanými mandlemi, CKP a ananasem
8
Surovinové složení Suroviny Hmotnost v kg řezy dorty korpus K/28 3,000
kompotovaný nálev ananasový 0,900 ananasový kompot 1,500 jahodový džem 0,600 máslový krém ananasový 3,850 3,600 mandle pražené hoblované 0,200 agarová poleva 0,050 ředěná CKP 0,100
9
Výrobní postup jednotlivé pláty potřeme jahodovým džemem a spojíme ananasovým máslovým krémem s kousky ananasu mírně provlhčíme ananasovou šťávou strany obalíme praženými hoblovanými mandlemi horní plochu ozdobíme krémem a ananasem potřeným agarovou polevou nakonec lehce přestříkáme CKP
10
Šlehaná bábovka neobsahuje pšeničnou mouku, místo ní se použije sójová mouka a kukuřičný škrob Surovinové složení na 0,5 kg Suroviny Hmotnost v kg krupicový cukr 0,137 vanilinový cukr 0,007 tekuté žloutky 0,050 tekutá vejce 0,175 sójová mouka 0,075 kukuřičný škrob jedlý olej 0,040 citropasta
11
Výrobní postup výrobní postup je stejný jako u výroby nahřívaných šlehaných hmot hmotu vlijeme do moukou vysypané bábovkové formy pečeme při 170 – 220 °C, 50 minut hotovou teplou bábovku vyklopíme z formy po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem
12
Bábovka Author: NordicHero
13
Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot
Zápis Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot Dorty Banánový dort Kakaové dorty, řezy Ananasové dorty, řezy Šlehaná bábovka
14
Použité zdroje e_Cake_-_Bread_Top_( ).jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.