Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výzkum migrací Výzkum migrantních populací jde ruku v ruce s výzkumem etnogeneze jednotlivých národů a kolonizací různých oblastí světa v minulosti. Můžeme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výzkum migrací Výzkum migrantních populací jde ruku v ruce s výzkumem etnogeneze jednotlivých národů a kolonizací různých oblastí světa v minulosti. Můžeme."— Transkript prezentace:

1 Výzkum migrací Výzkum migrantních populací jde ruku v ruce s výzkumem etnogeneze jednotlivých národů a kolonizací různých oblastí světa v minulosti. Můžeme říci, že výzkum migrací je úzce spjat s výzkumem příbuznosti jednotlivých populací i jedinců. Prazákladem výzkumu příbuznosti a podobnosti populací byly epigenetické znaky a metrická charakteristika lebky.

2 Analýza izotopů stroncia 87 Sr/ 86 Sr 865 žena 49-58 let - migrant 843 muž 45-55 let - migrant 814 mladistvý 15-19 let - autochtonní 860 muž 45-55 let - autochtonní

3 Haploskupiny lidské mitochondriální DNA Původní společný předek L0 L1 L2 L3 L4 L5 L6 M N CZ D E G Q A S R I W X Y C Z B F pre- P U R0 JT HV JT K H V J T bývalé klastry I W X Mitochondriální DNA

4


Stáhnout ppt "Výzkum migrací Výzkum migrantních populací jde ruku v ruce s výzkumem etnogeneze jednotlivých národů a kolonizací různých oblastí světa v minulosti. Můžeme."

Podobné prezentace


Reklamy Google