Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
FP6 tematická priorita „Food“
Naďa Koníčková Technologické centrum AV ČR tel:
2
Aktuální možnosti v TP „Food“
3. výzva – SSA – uzávěrka 4. výzva – zveřejnění 5. července 2005 Identifikátor výzvy FP FOOD-4-A (IP a NoE), rozpočet 83 mEuro 2 stupňové hodnocení, uzávěrky: 5. října 2005 a 8. února 2006 9 témat FP FOOD-4-B (STREP a CA), rozpočet 34 mEuro 1 stupňové hodnocení, uzávěrka: 5. října 2005 13 témat FP FOOD-4-C (SSA), rozpočet 8 mEuro Uzávěrka: 8. února 2006
3
Témata pro 4. výzvu (1) 5.4.1 Area: Total food chain
1.1. Improving the quality and safety of pork and pork products for the consumers (IP) 1.2. Improving the safety of beef and beef products for the consumer in production and processing (IP) 5.4.2 Area: epidemiology of food-related diseases and allergies 2.1. Nutrient status and requirements of specific population groups (NOE) 2.2. Influence of dietary history on coeliac disease (STREP) Area: impact of food on health 3.1. Milk and dairy products with optimised bioactivity (IP) 3.2. Food components preventing dental diseases (STREP) 3.3. Optimisation of food processing for nutritional & environmental quality (STREP)
4
Témata pro 4. výzvu (2) 5.4.4 Area: Traceability process along the production chain 4.1. Origin and development of unintended micro-organisms in the food and feed chains (IP) 4.2. Emerging technologies for food/feed traceability including monitoring the manufacturing and handling practices in the total chain (IP) 5.4.5 Area: Methods od analysis, detection and control 5.1. Quality and safety control strategies for food (NoE) 5.2. Developing improved TSE inactivation methods (STREP) 5.3 BSE infectivity of milk, milk products and meat derived from goats (STREP) Area: Safer and environmentaly friendly production methods and technologies and healthier foodstuffs 6.1. Reducing the use of plant protection products (NoE) 6.2. Management of waste from farms and fisheries (CA) 6.3. Linking national research communities working on E coli O157 research (CA) 6.4. High throuput analysis of plant composition and metabolism (STREP) 6.5. Reduced fertiliser inputs through improved management of soil microbes (STREP) 6.3. Disease risk for consumers from alternative and enriched cage laying hen systems (STREP)
5
Témata pro 4. výzvu (3) 5.4.7 Area: Impact of animal feed on human health 7.1.Feed safety control (STREP) 5.4.8 Area: Environmental health risks 8.1. Investigating the cause of allergy (IP) 8.2. Investigation of potential healt impacts of long-term exposure to disinfection by-products in drinking water (STREP) 8.3 Pathogens in drinking water sources (STREP)
6
SMEs for FOOD FP6 Specific Support Action Posílení účasti MSP v:
Networks of Excellence Integrated Projects STREP Informovat MSP o příležitostech 6.RP Identifikovat vhodné MSP a hlavní účastníky IP / NoE/ STREP Pomoc MSP v zapojení do projektů Pomoc koordinátorům při vyhledání MSP Zaměření na TP 5 - Food Quality and Safety
7
Česká republika v 1., 2. a 3. výzvě Food
1. výzva 2. výzva 3. výzva Financované projekty 36 (12NI 12TI 12SSA) 53 (12NI 19TI 24SSA) 39 (12NI 18TI 9SSA Česká účast 9 (ze 48) (4NI 3TI 2SSA) 12 (ze 48) (7NI 2TI 3SSA) 11 (z 36)* (3 NI 4TI 4SSA) Projektová úspěšnost (ČR) 18,75 % 25% 30% Požadovaný grant (ČR) 1 2
8
Účastníci z NZ v NI/TI projektech (bez SSA) v 1.,2. a 3. výzvě
9
Koordinátoři projektů s českým týmem
10
Výsledky 3. výzvy – účastníci TI
11
Výsledky 3. výzvy - účastníci NI
12
Výsledky 3. výzvy - SSA
13
Závěry (Food) ČR – zvyšuje se „účastnická“ úspěšnost, ale oproti PL, HU máme méně účastníků ve financovaných projektech, NI poměrně dobře akceptovány účast MSP je stále nízká koordinace z ČR není týmy v projektech zastoupeny většinou jednotlivě (1 projekt - 1 český tým) národní granty osvědčené týmy mají dobrou šanci být znovu přizváni do projektu, většinou pozitivní zkušenost monitoring a hodnocení dopadů účasti v projektech
14
Naďa Koníčková konickova@tc.cas.cz tel.: 234 006 109 Zdroje a kontakty
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.