Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Trojúhelník těžnice, výška

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Trojúhelník těžnice, výška"— Transkript prezentace:

1 Trojúhelník těžnice, výška
Zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů s cílem zvyšování motivace žáků ke vzdělávání v těchto oborech registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Trojúhelník těžnice, výška Mgr. Lenka Krčová

2 TĚŽNICE OSTROÚHLÉHO TROJÚHELNÍKU
Sb Sa T a b ta tb tc A B c Sc Těžnice je úsečka, která spojuje vrchol trojúhelníku se středem protější strany. Všechny tři těžnice se protínají v jednom bodě – těžišti T.

3 TĚŽNICE TUPOÚHLÉHO TROJÚHELNÍKU
tc Sb Sa T b ta tb a A Sc B c

4 VÝŠKY OSTROÚHLÉHO TROJÚHELNÍKU
C B1 A1 b a va vb V vc A B c C1 Každá výška trojúhelníku je kolmá k jedné jeho straně. Všechny tři přímky, na kterých leží výšky trojúhelníku, se protínají v jednom bodě V.

5 U tupoúhlého trojúhelníku leží některé výšky mimo trojúhelník.
VÝŠKY TUPOÚHLÉHO TROJÚHELNÍKU C B1 b a vc vb A c B C1 va A1 U tupoúhlého trojúhelníku leží některé výšky mimo trojúhelník.

6 Použité zdroje: Objekty použité k vytvoření této prezentace jsou součástí Microsoft PowerPoint, dále vlastní nápady. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech základních škol. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Krčová. Zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů s cílem zvyšování motivace žáků ke vzdělávání v těchto oborech registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/


Stáhnout ppt "Trojúhelník těžnice, výška"

Podobné prezentace


Reklamy Google