Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Pečení na anglický způsob
Hovězí maso Pečení na anglický způsob
2
Anglický rostbíf Suroviny: Roštěnec Sůl, pepř, olej, hladká mouka
Vývar, worchester Postup přípravy: Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech stranách na horkém oleji, pak ho dáme do horké trouby a pečeme za stálého obracení a přelévání asi 45 minut. Do rostbífu píchneme špejlí a vytéká-li z něj růžová šťáva, je již pečený. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, provaříme, dochutíme worcesterem a solí a šťávu přecedíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, podlijeme šťávou a podáváme.
3
Rostbíf – hovězí maso Pepřový rostbíf Anglický rostbíf
4
Zdroj RUNŠTUK, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. R-plus, Hradec Králové 2004. Obrazový materiál: Pepřový rostbíf – Anglický rostbíf -
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.