Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Včelí produkty, jejich získávání a využití
MUDr. Radek Hubač Nasavrky
2
Osnova Získávání včelích produktů
Včelí produkty tuzemského a a zahraničního původu Nákup v obchodní síti x nákup u včelaře Charakteristika jednotlivých produktů a jejich využití ve výživě a léčbě Nasavrky
3
Záměry a cíle Znalosti veřejnosti = požadavky zákazníků = rozvoj včelaření = opylování hmyzosnubných rostlin = biodiverzita Cíl – zlepšení odbytu domácí produkce Nasavrky
4
Současná situace Nízké výkupní ceny medu Vysoký věkový průměr včelařů
Od roku 1990 – pokles počtu včelstev na ½ Zvyšující se zájem o medovinu, včelí pyl, propolis… Nasavrky
5
Získávání včelích produktů
Největším nepřítelem včel je včelař Včely uměli žít i bez včelaře Získávat včelí produkty v souladu s potřebami včel Vážit si práce včel a nesnižovat kvalitu získaných produktů dalšími zásahy Nasavrky
6
Osnova Získávání včelích produktů
Včelí produkty tuzemského a a zahraničního původu Nákup v obchodní síti x nákup u včelaře Charakteristika jednotlivých produktů a jejich využití ve výživě a léčbě Nasavrky
7
Nákup v obchodní síti x nákup u včelaře
Obchodní síť – cíl = vytvoření zisku na trhu, nutnost respektování přísných norem pro zpracování surovin, problém kvalita surovin Včelař – kvalifikovaná informace, servis, podpora včelaření, stejná nebo vyšší kvalita suroviny, nižší úroveň technologie Nasavrky
8
Včelí produkty Pravé Nepravé vosk mateří kašička včelí jed
med – květový, medovicový, pastovaný pyl propolis Nasavrky
9
Med Získávání – odkapávání, lisování, vytáčení, plástečkový med
Technologie – pastování, čeření, dekantace, zahřívání a filtrace, míšení, ztekucování, plnění, balení. Druhové medy - řepkový, akátový slunečnicový, jetelový, vřesový Medovina Nasavrky
10
Doporučení Kupujte med i další produkty přímo od včelaře
Kvalifikované informace Servis Stejná nebo vyšší kvalita než v obchodní síti Podpora včelaření – opylování = biodiverzita Nasavrky
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.