Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,"— Transkript prezentace:

1 Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ 2.1 Transport/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová

2 Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/Food and cooking / Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová Název sadyFood and cooking Předmět Anglický jazyk Anotace Výukový materiál připravuje žáky na konverzaci zaměřenou na téma jídlo a vaření Očekávaný výstup Žáci si procvičí slovní zásobu k danému tématu, přiřazují k obrázkům druhy masa, obalový materiál, vkládají druhy potravin do skupin, přiřazují pokrmy ke slovesům dle jejich přípravy a odpovídají na dané otázky k tématu Autoři Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová premysl.kozmik@szszlin.cz, jitka.skopalova@szszlin.cz premysl.kozmik@szszlin.cz jitka.skopalova@szszlin.cz Druh učebního materiálu Prezentace, pracovní list pro žáka Cílová skupinaŽáci 17 – 19 let Stupeň a typ vzdělávání střední, humanitní

3 Match the pictures of the following animals with the appropriate kinds of meat and fish. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová carp game rabbit turkey trout salmon pheasant beef duck chicken pork lamb

4 Put the following words below the right heading. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová fruit vegetablesdairy products avocado banana pineapple orange apple peach apricot pear lemon mango raspberry cherry melon grapes onion potato beans carrot cauliflower aubergine tomato lettuce peas pepper garlic courgette broccoli milk cheesebutter eggs

5 What containers do you use for the following items of food and drink. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová wine coke juice tuna popcorn gherkins chocolates a bottle of wine a can of coke a carton of juice a tin of tuna a packet of popcorn a jar of gherkins a box of chocolates

6 Match the items of food at the bottom with the verbs according to how you usually prepare them. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová fry melt boil chop stir slice bake mix peel mince a loaf of bread a pancake meat to prepare a meat loaf fateggs the carrots all common spices the onion the soup with a ladle a birthday cake

7 Answer the following questions. Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová What meal is said to be typical for Czech cuisine? What do Italian people eat very often? Where do you usually have lunch at school? What do Czech people usually eat at Christmas? What do you have to do when you lay the table? How do we call a kind of diet that keeps you fit? What do you usually have for breakfast? Have you ever been on a diet ? It is pork with sauerkraut, dumplings and a pint of beer. Italian people eat many different kinds of pasta. We usually have lunch in a school canteen. Czech people usually have vegetable soup, carp and potato salad. You have to prepare cutlery, plates, glasses and napkins. It is called a well-balanced diet. I usually have a bowl of cereal, a slice of bread with butter and a glass of fruit juice. Yes I have. I have been on a low-cholesterol diet for two years.

8 Zdroj obrázků: Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník/ Food and cooking/ Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová http://office.microsoft.com/cs-cz/images/?CTT=97


Stáhnout ppt "Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,"

Podobné prezentace


Reklamy Google