Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

The exercises to the topic Scotland with solution.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "The exercises to the topic Scotland with solution."— Transkript prezentace:

1 The exercises to the topic Scotland with solution.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 1) The flag of SCOTLAND The flag of Scotland.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 1) The flag of SCOTLAND b) Colours of the flag. modrá – blue bílá – white Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 2) The Map of Great Britain
Scotland lies in the northern part of Great Britain. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 3) Scotland – country full of traditions and romance
Circle TRUE or FALSE. Capital city of Scotland is Glasgow. TRUE or FALSE Scotland lies in the southern part of the United Kingdom. TRUE or FALSE Scottish men wear skirts called Kilts. TRUE or FALSE The head of Scotland is the president Obama. TRUE or FALSE The largest city of Scotland is London. TRUE or FALSE Scotland has got a long history. TRUE or FALSE Traditional drink is green tea. TRUE or FALSE Traditional musical instrument is violin. TRUE or FALSE The official language is English. TRUE or FALSE The Scottish national flower is the thistle. TRUE or FALSE Kilts are worn by Scottish women. TRUE or FALSE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 4) Photos of the famous Scottish places
HOLLYROOD PALACE: It is the official residence of the monarch in Scotland. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 4) Photos of the famous Scottish places
BEN NEVIS: The highest mountain of Great Britain – 1344 meter above sea level. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 4) Photos of the famous Scottish places
HADRIAN´S WALL: The protected bastion on the border between Scotland and England. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 4) Photos of the famous Scottish places
EDINBURGH CASTLE: It is place where are crown jewels of Scottish kings hidden. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 4) Photos of the famous Scottish places
LOCH NESS: The narrow lake which is situated in valley. Its origin is from glacier. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 4) Photos of the famous Scottish places
GLASGOW: The biggest city of Scotland. There are lots of industrial parts. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 5) Summarize of Scotland
Flag of Scotland Location of Scotland Symbols of Scotland Famous Scottish places Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Použité obrázky Vlajka Skotska Volně šiřitelné Mapa Velké Británie GNU Free Documentation License, Version 1.2 Hadrian’s Wall, Glasgow, Loch Ness, Ben Nevis, Edinburgh Castle, Hollyrood Palace Vlastní archiv autora Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "The exercises to the topic Scotland with solution."

Podobné prezentace


Reklamy Google