Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Bc. Daniel Vančura Francie
2
Francouzský systém obsluhy
v restauracích vyšších skupin založen na odbornosti a profesionalitě každého pracovníka rozšířený systém vrchního číšníka
4
Vedoucí střediska-Maitre d‘hotel
odpovídá za společenskou stránku provozu vítá a přijímá hosty předkládá jídelní lístek dobré jazykové znalosti neúčtuje, neobsluhuje je vzorem pro ostatní pracovníky
5
Úsekový vrchní číšník-Chef de rang
zajišťuje odbornou a dokonalou obsluhu vysoká kvalita práce hosté si vybírají z menu o 4 až 6 chodech i více
6
Pomocník vrchního číšníka-Komi de rang
servis všech pokrmů přijímá objednávky spolu s úsekovým vrchním tvoří sehranou dvojici při odborné obsluze
8
Sommelier ručí za správný servis nápojů používá nabídkový vozík
zná gastronomická pravidla zná vhodnou návaznost pokrmů odborník v nápojové gastronomii
9
Předkrmář-Hors d‘ oeuvrier
nabízí studené předkrmy připravuje předkrmy před hostem servíruje ostatní výrobky studené kuchyně
10
Sklízeč nádobí-Commis débarrasseur
nejmladší pracovník podílí se na úklidu používá transportní vozík sklízení inventáře
11
Pokladní-Caisier eviduje objednávky vede účty inkaso a odvod tržeb
účet hostům v ubrousku na táccích
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.