Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilOliver Pešan
1
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0922 Obor vzdělávání: 29-51-E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) 1. - 2. ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_03 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Černé trubičky– suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
2
Černé trubičky -hladká mouka -cukr moučka -tuk -vejce -žloutek -mleté ořechy -kakao
3
Černé trubičky -na plochu prosijeme hl. mouku a cukr moučku -přidáme tuk, vejce a žloutek -nakonec přidáme kakao a mleté ořechy -vypracujeme těsto -necháme 1 hodinu v chladu odpočinout -rozválíme na pomoučněné ploše na sílu 5 mm -rozdělíme na obdélníky 50x30 mm -jednotlivé díly dáme péct na plechové trubičky -pečeme na vymazaném plechu při 170°C
4
Černé trubičky -po upečení máčíme konce v CKP -nakonec plníme máslovým krémem
5
Černé trubičky
6
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o.,1993. 278 s. ISBN 80-85572-54-0 Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.