Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přímá volba prezidenta ve Vysočanech odstartovala v pátek úderem 14té hodiny. Přímou volbu prezidenta si dlouhodobě přála většina občanů. Jako jedni z.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přímá volba prezidenta ve Vysočanech odstartovala v pátek úderem 14té hodiny. Přímou volbu prezidenta si dlouhodobě přála většina občanů. Jako jedni z."— Transkript prezentace:

1

2 Přímá volba prezidenta ve Vysočanech odstartovala v pátek úderem 14té hodiny. Přímou volbu prezidenta si dlouhodobě přála většina občanů. Jako jedni z prvních přišli volit Eman Král s manželkou a za nimi následovali manželé Alenka a Ladislav Přibylovi a po nich manželé Zdenka a Jaroslav Přibylovi. Jaroslav vždy plný vtipů a bonmotů tentokrát bral volbu prezidenta s plnou vážností. Co radil před volbami v roce 1924 občanům náš řídící učitel František Tenora. Nevolte pro osobní zisk, nevolte osoby, jichž byste si nemohli vážiti pro nedostatek jejich osobní hodnoty. Volte ty, jejichž povaha je zárukou, že o vaše potřeby bude rozvážně a moudře postaráno! Ty tam jsou ty časy, kdy nejvíce vážen byl ten, kdo byl nejmovitější, kdo měl kapsu plnou, ale třeba hlavu prázdnou. Nyní konečně uznává se stará pravda, že i v haleně chatrné mohou býti rozumy jadrné. Končím s opakováním slov pana prezidenta Masaryka promluvených 10.4. 1927 na hradě ke studentům: Pravá demokracie bez mravnosti voličstva i občanstva je nemožná! V Molenburku 19. dubna 1924, František Tenora.

3

4 Z nevlídného dne čtvrtku 10.ledna se ukázal pátek 11. ledna, asi na počest první volby prezidenta přímo občany, krásný zimní den.

5

6 Naše volební komise

7

8

9 Eman již na pouti přemýšlel, koho bude volit.

10 Tak jsme odvolili, snad jsme vybrali toho nejlepšího. Bůh ví?????


Stáhnout ppt "Přímá volba prezidenta ve Vysočanech odstartovala v pátek úderem 14té hodiny. Přímou volbu prezidenta si dlouhodobě přála většina občanů. Jako jedni z."

Podobné prezentace


Reklamy Google