Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:17.11.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:17.11.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:17.11.2012 Ročník (obor):KČ 2. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Vepřové maso vařené Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů vepřového masa vařeného Šablona číslo materiálu: III/2-21 III/2- 21-13

2 www.commons wikipedia. org

3  je technologická úprava pokrmů, při které na surovinu působí horká tekutina (voda, mléko, víno) při teplotě 100 °C v uzavřené nádobě  surovina je zcela ponořena v tekutině Příloha strana46 Technologie příprava pokrmů I. Nakladatelství Merkur, 1983,1994 ISBN 80-7032-482-1

4  Používáme:  hlavu  lalok  nožičky  bůček  kolena:  přední, zadní www.commons wikipedia. org

5  Předběžná úprava:  Bourání – dělení jatečných kusů  Vykosťování  Odblanění  Omytí pod tekoucí vodou  Hlavu i kolena je nutno v předběžné přípravě důkladně očistit, opálit a omýt.

6  předběžně upravené maso  vkládáme vždy do vařící osolené vody s cibulí, celým pepřem a vaříme pomalu táhnutím do měkka.  podle dalšího použití vývaru přidáme kořenovou zeleninu: Ovarová polévka  Vývar z masa můžeme použít na přípravu bílých polévek, podlévání a zalévání dušených a pečených pokrmů. www.commons wikipedia. org

7  Podávání vařené maso:  teplý, studený předkrm  podává se jako:  OVAR s křenem a hořčicí, ster. okurkou, chléb  (usnadňují stravitelnost tučného masa).  Pokrmy : Ovarová hlava, Ovarové koleno www.commons wikipedia. org

8  Vepřová ovarová hlava hlavu důkladně očistíme, opláchneme, vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme pepř, rozkrájenou cibulí a dáme vařit do měkka.  Poté hlavu vyjmeme a vykostíme.  Porcujeme tak, aby každá porce obsahovala stejné kousky masa.  Vepřové ovarové koleno kolena důkladně očistíme, opálíme, opláchneme, vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme pepř, rozkrájenou cibulí a dáme vařit do měkka.  Poté kolena vyjmeme a vykostíme.  Porcujeme před expedicí přes vlákna.

9  www. commons wikimedia.org.  Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80-7032- 302-7  Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978-80- 7168-952-2  Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80-7032-588-7


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:17.11.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google