Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Strom po celý rok P ř ívratská. Jaro-je jedno ze č ty ř ro č ních období. V mírném pásu se vyzna č uje za č átkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Strom po celý rok P ř ívratská. Jaro-je jedno ze č ty ř ro č ních období. V mírném pásu se vyzna č uje za č átkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením."— Transkript prezentace:

1 Strom po celý rok P ř ívratská

2 Jaro-je jedno ze č ty ř ro č ních období. V mírném pásu se vyzna č uje za č átkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity ž ivo č ich ů. Prodlu ž ují se dny, otepluje se. Do jara pat ř í m ě síce b ř ezen, duben, kv ě ten. Jarní prázdniny jsou ale i v únoru. Jaro oficiáln ě za č íná 21 b ř ezna. Jaro

3 Léto Léto-je jedno z ro č ních období. V r ů zných oborech je ale definováno r ů zn ě. Astronomické léto za č íná letním slunovratem a kon č í podzimní rovnodenností. Vegeta č ní léto v mírném pásu se vyzna č uje pr ů m ě rnými teplotami nad 15 °C. Z ekologického hlediska je léto v č eských p ř írodních podmínkách pouze jedno ze šesti r ů zných ro č ních období.

4 Podzim Podzim je jedno ze č ty ř ro č ních období, je to p ř echod mezi létem a zimou. V klimatických podmínkách mírného pásu se práv ě na podzim sklízí v ě tšina úrody a opadavé listnaté stromy ztrácejí listí. Dny se krátí, ochlazuje se, více prší.

5 Zima Zima je jedno ze č ty ř ro č ních období. V oblasti mírného a subarktického podnebného pásu je obdobím s nejni ž šími teplotami a nejkratší dobou denního sv ě tla.


Stáhnout ppt "Strom po celý rok P ř ívratská. Jaro-je jedno ze č ty ř ro č ních období. V mírném pásu se vyzna č uje za č átkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením."

Podobné prezentace


Reklamy Google