Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilOldřich Bláha
1
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Suroviny Ročník: I. – II. Téma:Cukrářská výroba Vypracoval: Bc. Ivana Kobzevová Materiál:VY_32_INOVACE_320 Datum:20.3.2013 Anotace:Materiál slouží k ověřování vědomostí. Obor: 29–54-H/01 Cukrář Dále
2
SUROVINY Test obsahuje 10 otázek s odpověďmi a, b, c, d. Jen jedna odpověď je správná. Za každou správnou odpověď je jeden bod, za špatnou žádný. Hodnocení: 10 - 8bodů1 7 - 5bodů2 4 - 3 body3 2 - 1 bod4 0 bodů 5 Dále
3
Sladový cukr se nazývá: 1.maltóza 2.laktóza 3.sacharóza 4.peptáza
4
Škroby jsou: 1. oligosacharidy 2. monosacharidy 3. polysacharidy 4. bílkoviny
5
Denní pravidelný přísun základních živin: bílkovin, tuků, sacharidů by měl být v poměru: 1. 30% : 14% : 56% 2. 56% : 30% : 14% 3. 30% : 20% : 50% 4. 14% : 30% : 56%
6
Bezlepková dieta je předepisována pro pacienty s onemocněním: 1. celiakií 2. obezitou 3. cukrovkou 4. vysokým cholesterolem
7
Melasa vzniká při výrobě: 1. mouky 2. cukru 3. medu 4. umělých sladidel
8
Obilovina je: 1. stéblo 2. sója 3. kulturní tráva (klas) 4. vymlácené zrno
9
Skořápková vejce se skladují při teplotě: 1. 23 - 25°C 2. 19 - 20°C 3. 10 - 15°C 4. 2 - 10°C
10
Smetana se konzervuje: 1. sušením, zmrazením 2. zahuštěním, zmrazením 3. sušením, zahuštěním 4. žádným způsobem
11
Konzervace vajec pasterací se provádí při teplotě: 1. 64,5°C 2. 65°C 3. 56°C 4. 70°C
12
Mezi rostlinné tuky s pevnou konzistencí patří: 1. lůj 2. kakaové máslo 3. sádlo 4. máslo
13
OK, je konec ! Dále
14
Zdroj: Literatura: BLÁHA, Ludvík, ČONKOVÁ, Věra, KADLEC, František. CUKRÁŘSKÁ VÝROBA III, PRAHA 2001. INFORMATORIUM, ISBN 80-86073-87-4 BLÁHA, Ludvík, KOPOVÁ, Ivana, ŠREK, František. SUROVINY, PRAHA 2007. INFORMATORIUM ISBN 978-80-7333-000-2
15
Tak to není !
16
Ještě to zkus !
17
Znovu a lépe !
18
Chyba !
19
Tak opět ne !
20
Tak si to zopákni !
21
To by šlo …
22
Souhlas !
23
Jen tak dál !
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.