Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Suroviny Ročník: I. –

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Suroviny Ročník: I. –"— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Suroviny Ročník: I. – II. Téma:Cukrářská výroba Vypracoval: Bc. Ivana Kobzevová Materiál:VY_32_INOVACE_320 Datum:20.3.2013 Anotace:Materiál slouží k ověřování vědomostí. Obor: 29–54-H/01 Cukrář Dále

2 SUROVINY Test obsahuje 10 otázek s odpověďmi a, b, c, d. Jen jedna odpověď je správná. Za každou správnou odpověď je jeden bod, za špatnou žádný. Hodnocení: 10 - 8bodů1 7 - 5bodů2 4 - 3 body3 2 - 1 bod4 0 bodů 5 Dále

3 Sladový cukr se nazývá: 1.maltóza 2.laktóza 3.sacharóza 4.peptáza

4 Škroby jsou: 1. oligosacharidy 2. monosacharidy 3. polysacharidy 4. bílkoviny

5 Denní pravidelný přísun základních živin: bílkovin, tuků, sacharidů by měl být v poměru: 1. 30% : 14% : 56% 2. 56% : 30% : 14% 3. 30% : 20% : 50% 4. 14% : 30% : 56%

6 Bezlepková dieta je předepisována pro pacienty s onemocněním: 1. celiakií 2. obezitou 3. cukrovkou 4. vysokým cholesterolem

7 Melasa vzniká při výrobě: 1. mouky 2. cukru 3. medu 4. umělých sladidel

8 Obilovina je: 1. stéblo 2. sója 3. kulturní tráva (klas) 4. vymlácené zrno

9 Skořápková vejce se skladují při teplotě: 1. 23 - 25°C 2. 19 - 20°C 3. 10 - 15°C 4. 2 - 10°C

10 Smetana se konzervuje: 1. sušením, zmrazením 2. zahuštěním, zmrazením 3. sušením, zahuštěním 4. žádným způsobem

11 Konzervace vajec pasterací se provádí při teplotě: 1. 64,5°C 2. 65°C 3. 56°C 4. 70°C

12 Mezi rostlinné tuky s pevnou konzistencí patří: 1. lůj 2. kakaové máslo 3. sádlo 4. máslo

13 OK, je konec ! Dále

14 Zdroj: Literatura: BLÁHA, Ludvík, ČONKOVÁ, Věra, KADLEC, František. CUKRÁŘSKÁ VÝROBA III, PRAHA 2001. INFORMATORIUM, ISBN 80-86073-87-4 BLÁHA, Ludvík, KOPOVÁ, Ivana, ŠREK, František. SUROVINY, PRAHA 2007. INFORMATORIUM ISBN 978-80-7333-000-2

15 Tak to není ! 

16 Ještě to zkus ! 

17 Znovu a lépe ! 

18 Chyba ! 

19 Tak opět ne ! 

20 Tak si to zopákni ! 

21 To by šlo …

22 Souhlas !

23 Jen tak dál !


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Suroviny Ročník: I. –"

Podobné prezentace


Reklamy Google