Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické."— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV. Téma:Regiony ČR Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_124 Datum: 24.2.2013 Anotace: Kokořínsko jako turistický region – specifika, kulturní památky, využitelnost z hlediska turistického ruchu Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch

2 KOKOŘÍNSKO

3 Kokořínsko je poměrně malá turistická oblast, vzdálená jen 40 km od Prahy. Pro řídce osídlenou oblast jsou charakteristická hluboká kaňonovitá údolí s pískovcovými skalami a vesničky se zachovalou lidovou architekturou. V roce 1976 byla vyhlášena CHKO Kokořínsko. Nejnavštěvovanější oblastí je Kokořínský důl, jímž protéká říčka Pšovka. Turistický ruch má sezónní charakter, typické jsou jednodenní zájezdy. Výchozími body pro výlety na Kokořínsko jsou Mělník, Mšeno, Dubá a Liběchov. Region je díky slabé dopravě a husté síti silniček vyhledáván cyklisty.

4 Kokořín Hrad Kokořín se stal symbolem Kokořínska a nejhojněji navštěvovanou památkou Současnou podobu získal po romantické přestavbě v 19. století.

5 Houska Renesanční zámek Houska nejdeme v lesích na severu oblasti Kokořínska Součástí zámku je gotická kaple s unikátními freskami. Na zámku je údajně vchod do pekla – hlavní lákadlo pro návštěvníky, a poněkud oslizlý kastelán.

6 Kokořínský důl 14 kilometrů dlouhé údolí říčky Pšovky s mokřady, rybníky a četnými mlýny. Silnice v dole je hlavní spojnicí návštěvníků Kokořínska. V létě dolem projíždí rekreační vláček od hospody U grobiána do Kokořína. Mlýn Kroužek

7 Občerstvovací zařízení v Kokořínském dole

8 Hradsko Bývalé hradiště nad Kokořínským dolem Kokořínské pokličky

9 Lidová architektura Na území Kokořínska se nachází 4 vesnické památkové rezervace a 5 památkových zón. Vesnice Kokořínska jsou mimořádně zachované. Olešno Nosálov

10 Penzion Roubenka - Truskavna Dobřeň – typický dům regionu Kokořínsko

11 Mšeno Nejčastějším výchozím bodem pro cesty na Kokořínsko je městečko Mšeno. Poněkud ospalé Mšeno je zajímavé zejména tím, že v něm není vůbec nic zajímavého, snad kromě cukrárny U Živných. Jo, a muzeum s pamětní deskou Josefa Ladislava Píče, jehož potomek dnes vyrábí znamenitou tlačenku.

12 Železniční trať Mělník – Mladá Boleslav V létě četné historické jízdy

13 Liběchov Na severovýchodě Kokořínska je městečko Liběchov s barokním zámkem (dlouhodobě nepřístupný) a četnými památkami Vinice – většinou zpustlé Želízy – Čertovy hlavy, dílo Václava Levého

14 Pivovar Lobeč prochází v současné době náročnou rekonstrukcí. V budoucnu bude sloužit kromě vaření piva jako cíl kongresové turistiky.

15 ZDROJE: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Koko%C5%99%C3%ADnsko http://mlynkrouzek.webnode.com/fotogalerie/ http://www.kokorin-ukone.cz/fotoalbum/tipy-na-vylet-fotoalbum/okruh-hrad-kokorin-- kokorinsky-dul/hospoda-u-grobiana.html http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/konference-o-ekonomickych-mytech-probehne-na- kokorinsku/ http://www.stopypredku.cz/view.php?cisloclanku=2005113016 http://www.fototuristika.cz/tips/detail/420 http://www.panoramio.com/photo/28492027 http://www.goldenmask.cz/detektory-golden-mask http://www.geolocation.ws/v/W/File%3AMsenoRadnice.jpg/-/en http://www.denik.cz/galerie/na-navsteve-u-parniho-zubare.html?mm=3840132 http://www.poklad.cz/vyletni-trasy/libechovsky-zamek-a-okoli http://travelasist.vachta.cz/index.php?right=karta&action=detail&id=318207 http://www.realit.cz/clanek/kokorinsky-pivovar-lobec-cil-kongresove-turistiky http://pivni.info/news/3774-kokorinsky-pivovar-lobec-cil-kongresove-turistiky.html


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické."

Podobné prezentace


Reklamy Google