Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fázorové diagramy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fázorové diagramy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem."— Transkript prezentace:

1 Fázorové diagramy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Fázorový diagram transformátoru při induktívní a kapacitní zátěži Fázorové diagramy znázorňují fázory proudů a napětí v jejich časových souvislostech. Lze je vytvořit s pomocí rovnic, popisujících náhradní schema transformátoru Kirchhoffovými zákony.

3

4 Těmto rovnicím odpovídají fázorové diagramy

5 Fázorový diagram a náhradní schema transformátoru při zkratu

6 K zopakování: Podle kterých zákonů lze popsat náhradní schema trafa při zatížení? Podle čeho určíme pozici proudu vůči napětí při kapacitní a induktivní zátěži? Jaký je poměr proudu naprázdno a proudu nakrátko?


Stáhnout ppt "Fázorové diagramy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem."

Podobné prezentace


Reklamy Google