Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_236_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_236_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_236_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová 1

2 Název vzdělávacího materiálu Věta oznamovací Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_236_2TR_CJ Číslo šablony III/2 Autor Miroslava Ondrová, Mgr. Ročník 2. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVP Český jazyk Téma Věta oznamovací Očekávaný výstup Žák rozpozná a určí větu oznamovací Anotace (způsob použití) Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení žáků s druhem věty oznamovací Datum vytvoření Červenec 2013 Druh výukového materiálu Prezentace v PowerPointu Klíčová slova Věta, věta oznamovací Rozvíjené klíčové kompetence Kompetence k učení Použitá literatura a zdroje Vlastní, Klipart CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU 2

3 3 Větou oznamovací něco oznamujeme. Za větou oznamovací píšeme tečku. 1. Přečti věty a urči, která věta je oznamovací. Moje maminka je moc hodná. Máš hlad? V lese jsme nasbírali hodně hub. Dávej pozor na cestu!

4 4 Půjdeš se mnou na koupaliště? Dávej pozor! Seď rovně! Mám rád svého psa Broka. létěsvítísluníčkov 2. Vytvoř věty oznamovací z těchto slov. kolerádnajezdím

5 na přistáloletadloletišti 5 koupil tatínekautonové 3. Z daných slov vytvoř věty oznamovací. / maminka - vaří, uklízí, pere, myje, nakupuje / např. Maminka plete hezký svetr. 4. Co děláš nejraději? Odpověz na otázku. 5.Co děláš rád ve škole? Odpověz na otázku. 6. Kterou barvu máš nejraději? Odpověz na otázku.

6 6 7. Prohlédni si obrázek a řekni, co vidíš.

7 7 1. Přečti věty a urči, která věta je oznamovací. Moje maminka je moc hodná. V lese jsme nasbírali hodně hub. Mám rád svého psa Broka. 2. Vytvoř věty oznamovací z těchto slov. V létě svítí sluníčko. Jezdím rád na kole.

8 8 3. Co ? Odpověz na rád děláš? Odpověz na otázku. např. Nejraději hraji s kamarády fotbal. Ráda si kreslím. Moc ráda pečuji o zvířátka. Na letišti přistálo letadlo. Tatínek koupil nové auto.

9 9 4. Co ? Odpověz na rád děláš? Odpověz na otázku. např. Nejraději hraji s kamarády fotbal. 5.Co děláš rád ve škole? Odpověz na otázku. např. Ve škole velmi rád cvičím v tělocvičně. 6. Kterou barvu máš nejraději? Odpověz na otázku. např. Mám nejraději modrou barvu. 7. Prohlédni si obrázek a řekni, co vidíš. např. Na louce si hrají dva zajíci. Na obloze svítí hvězdy.


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_236_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová."

Podobné prezentace


Reklamy Google