Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z lehkých šlehaných hmot. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-6 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 Výrobky z lehkých šlehaných hmot 2. Obr. 1.

3 Indiánky s bílkovým krémem výrobek určen k rychlé spotřebě má tvar kuželu chuť a vůně je sladká po použitých surovinách hmotnost výrobku je 40 g

4 Surovinové složení na 100 kusů SurovinyHmotnost v kg buflery (po 5 g)0,500 bílkový ovocný krém2,050 fondánová poleva1,700 roztok potravinářské barvystopa

5 Výrobní postup na povrch bufleru nastříkáme ovocný bílkový krém do tvaru kužele potáhneme fondánovou polevou hotový výrobek vložíme do papírového košíčku

6 Pomerančový dezert výrobek má trvanlivost 3 dny má tvar koule chuť je mírně nakyslá, výrazně pomerančová hmotnost výrobku je 40 g

7 Surovinové složení na 100 kusů SurovinyHmotnost v kg buflery (200 ks/5 g)1,000 máslový krém základní1,600 proslazená pomerančová kůra0,250 roztok kyseliny citronové0,020 meruňková džem0,240 fondánová poleva0,750 potravinářské barvivoStopa CKP ředěná0,500

8 Výrobní postup dva korpusy spojíme máslovým krémem ochuceným roztokem kyseliny citronové a pomerančovou kůrou po ztuhnutí potíráme roztokem z meruňkového džemu a jemně sekané pomerančové kůry nakonec potáhneme horní polovinu na růžovo obarvenou fondánovou polevou spodní část potáhneme v CKP hotový výrobek vkládáme do papírových košíčků

9 Zápis Výrobky z lehkých šlehaných hmot Špičky s tekutou náplní Pomerančové dezert

10 Použité zdroje Obr. 1. - vlastní fotografie Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google