Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilValentýna Vacková
1
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z lehkých šlehaných hmot. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-6 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026
2
Výrobky z lehkých šlehaných hmot 2. Obr. 1.
3
Indiánky s bílkovým krémem výrobek určen k rychlé spotřebě má tvar kuželu chuť a vůně je sladká po použitých surovinách hmotnost výrobku je 40 g
4
Surovinové složení na 100 kusů SurovinyHmotnost v kg buflery (po 5 g)0,500 bílkový ovocný krém2,050 fondánová poleva1,700 roztok potravinářské barvystopa
5
Výrobní postup na povrch bufleru nastříkáme ovocný bílkový krém do tvaru kužele potáhneme fondánovou polevou hotový výrobek vložíme do papírového košíčku
6
Pomerančový dezert výrobek má trvanlivost 3 dny má tvar koule chuť je mírně nakyslá, výrazně pomerančová hmotnost výrobku je 40 g
7
Surovinové složení na 100 kusů SurovinyHmotnost v kg buflery (200 ks/5 g)1,000 máslový krém základní1,600 proslazená pomerančová kůra0,250 roztok kyseliny citronové0,020 meruňková džem0,240 fondánová poleva0,750 potravinářské barvivoStopa CKP ředěná0,500
8
Výrobní postup dva korpusy spojíme máslovým krémem ochuceným roztokem kyseliny citronové a pomerančovou kůrou po ztuhnutí potíráme roztokem z meruňkového džemu a jemně sekané pomerančové kůry nakonec potáhneme horní polovinu na růžovo obarvenou fondánovou polevou spodní část potáhneme v CKP hotový výrobek vkládáme do papírových košíčků
9
Zápis Výrobky z lehkých šlehaných hmot Špičky s tekutou náplní Pomerančové dezert
10
Použité zdroje Obr. 1. - vlastní fotografie Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.