Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_239_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_239_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_239_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová 1

2 Název vzdělávacího materiáluVěta přací Číslo vzdělávacího materiáluVY_32_INOVACE_239_2TR_CJ Číslo šablonyIII/2 AutorMiroslava Ondrová, Mgr. Ročník2. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPČeský jazyk TémaVěta přací Očekávaný výstupŽák rozpozná, určí a vytvoří větu přací Anotace (způsob použití)Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení žáků s druhem věty přací Datum vytvořeníČervenec 2013 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaVěta, věta přací Rozvíjené klíčové kompetenceKompetence k učení Použitá literatura a zdrojeVlastní, Klipart CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU 2

3 3 Větou přací vyslovujeme přání. Za větou přací obvykle /./,může být zakončena i vykřičníkem/!/. Věta přací začíná slovy kéž, ať, nechť… 1. Doplň a přečti věty přací. Kéž by v létě hodně svítilo. Prosím, ať dnes.

4 4 Kdybych tak mohl mít. Mám doma nové kolo. Přála bych si nové brusle. Ať už jsou prázdniny! 2. Z následujících vět vyber věty přací. Přála bych si mít doma.

5 Půjdeš odpoledne na bazén? Dávej pozor! Ať už jsou prázdniny! Kéž bych uměl dobře plavat. 5 3. Vytvoř věty přací s těmito slovy. Kéž. Ať ! Přál bych si.

6 Nechť. 6 Kdybych tak. 6. Vyslov své největší přání a vytvoř tak větu přací. např. Kéž k nám brzo přijede babička. Přála bych si mít na samé jedničky. 5. Nakresli na papír své tajné přání.

7 7 1. Doplň a přečti věty přací. Kéž by v létě hodně svítilo sluníčko. Prosím, ať dnes neprší. Kdybych tak mohl mít pejska. Přála bych si mít doma kočku. 2. Z následujících vět vyber věty přací. Přála bych si nové brusle. Ať už jsou prázdniny!

8 8 Kéž bych uměl dobře plavat. 3. Vytvoř věty přací s těmito slovy. Kéž už začne léto. Ať už neprší! Přál bych si mít doma křečka. Nechť je u nás doma pořád veselo. Kdybych tak mohl odjet na prázdniny k moři.


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_239_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová."

Podobné prezentace


Reklamy Google