Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast: Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tržní druhy piva Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník / Kuchař - číšník Vypracoval: Ing. Kovač Lukáš Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice (do – SŠHGS) Ověřeno : I. pololetí šk. r. 2012/2013 DUM 78
2
Tržní druhy piva
3
Tržní druhy piva Pivo můžeme členit dle několika hledisek:
Podle barvy: Světlé pivo, Tmavé pivo, Polotmavé pivo. Podle druhu kvašení svrchně, spodně, spontánně kvašená piva. Zdroj obrázku:
4
Tržní druhy piva Dle druhu (stupňovitosti) Lehké pivo
Pivo s množstvím extraktu a maltosy v mladině do 7%. Zdroj obrázku:
5
Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Výčepní pivo Pivo s množstvím extraktu a maltosy v mladině od 8% do 10% . Zdroj obrázku:
6
Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Ležák S množstvím extraktu a maltosy v mladině od 11 do 12%. Zdroj obrázku:
7
Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Speciální pivo S množstvím extraktu a maltosy v mladině na 13%. Zdroj obrázku:
8
Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Porter Tmavé pivo množstvím extraktu a maltosy v mladině 16 až 18%. Zdroj obrázku:
9
Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Pivo se sníženým obsahem alkoholu Nejvýše do 0,5% obsahu alkoholu Zdroj obrázku:
10
Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Pivo se sníženým obsahem cukru Je hluboce prokvašené pivo s obsahem cukru do 0,75g/100 ml. Zdroj obrázku:
11
Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Kvasnicové pivo Vyrobené dodatečným přídavkem podílu rozkvašené mladiny, která se přidá do hotového piva v průběhu stáčení. Zdroj obrázku:
12
Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Ochucené pivo Vyrobené dodatečným přídavkem aromatizujících látek, doplňků ovocných šťáv, lihovin, apod. Zdroj obrázku:
13
Pivo a jeho značení Pivo, které je uváděno do oběhu musí být označeno etiketou, na které je nutné uvést: Název pivovaru, Druh piva, Stupňovitost piva, Obsah alkoholu. Minimální trvanlivost. Stupňovitost piva označená v ° (např. 12 °) neznačí obsah alkoholu, ale obsah kvasících cukrů v mladém pivě.
14
Použitá literatura ROP, Otakar a Jan HRABĚ. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 129 s. ISBN HRABĚ, Jan. Základy zbožíznalství potravin. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2011, 167 s. ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.