Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace 1.4. 2010 =První dubnový den  Už od 16. století je apríl spojen s různými žertíky a drobnými zlomyslnostmi.  Např. novináři mohou vypustit.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace 1.4. 2010 =První dubnový den  Už od 16. století je apríl spojen s různými žertíky a drobnými zlomyslnostmi.  Např. novináři mohou vypustit."— Transkript prezentace:

1

2 Prezentace 1.4. 2010

3 =První dubnový den  Už od 16. století je apríl spojen s různými žertíky a drobnými zlomyslnostmi.  Např. novináři mohou vypustit tzv. kachnu, tedy neseriózní článek.  Svátek vznikl jako reakce na změnu ročního období ze smutné zimy na veselejší jaro.  Někdy se apríl koná současně i 30. dubna.

4  Nejedná se o původní český svátek.  Přišel do Česka ze zahraničí a rychle zdomácněl.  První písemná zmínka v Česku apríl zmiňuje v roce 1690  Zápis pochází od Bartoloměje Chrystellia z Prahy.  V dřívějších dobách se jako oběti žertíků stávali známí a příbuzní, kterým se posílaly nápady na nákupy neexistujících věcí jako např. ohýbáku na cihly.

5

6 Umíte tohle také?

7 KONEC


Stáhnout ppt "Prezentace 1.4. 2010 =První dubnový den  Už od 16. století je apríl spojen s různými žertíky a drobnými zlomyslnostmi.  Např. novináři mohou vypustit."

Podobné prezentace


Reklamy Google