Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

K měření teploty použijeme digitální teploměr firmy Vernier. Stanovení rovnovážné teploty pomocí lite-161.exe.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "K měření teploty použijeme digitální teploměr firmy Vernier. Stanovení rovnovážné teploty pomocí lite-161.exe."— Transkript prezentace:

1

2

3

4 K měření teploty použijeme digitální teploměr firmy Vernier. Stanovení rovnovážné teploty pomocí http://www.vernier.cz/download/logger- lite-161.exe http://www.vernier.cz/download/logger- lite-161.exe

5

6 Navrhněte postup, který použijete pro určení teploty kovového tělesa podle kalorimetrické rovnice Které veličiny je potřeba změřit? Jakým způsobem je změříte? K měření teploty použijte teploměr Vernier a program Logger Litte pro zaznamenávání naměřených hodnot. Tímto způsobem změřte všechny teploty do jednoho grafu. Graf vytiskněte a použijte jako přílohu vašeho protokolu.

7  http://www.vernier.cz/video/soutez-teplomeru http://www.vernier.cz/video/soutez-teplomeru

8 Proveďte rozbor chyb měření, které mohou vznikat při měření teploty kovového tělesa při použití směšovacího kalorimetru. Navrhněte, jak je možné tyto chyby omezit.

9 Šablonu protokolu této laboratorní práce najdete na www.gssmikulov.czwww.gssmikulov.cz MOODLE : fyzika / sexta Uveďte ukázkové výpočty. Odpovězte na doplňkové úkoly. Svůj výsledek porovnejte s tabulkovou hodnotou v MFCh tabulkách pro různé druhy kovů. Zdůvodněte svůj výsledek měření.

10 http://www.vernier.cz/download/logger-lite-161.exe http://www.vernier.cz/video/soutez-teplomeru


Stáhnout ppt "K měření teploty použijeme digitální teploměr firmy Vernier. Stanovení rovnovážné teploty pomocí lite-161.exe."

Podobné prezentace


Reklamy Google