Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„NOVÉ VYSOČANY“ Prezentace projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„NOVÉ VYSOČANY“ Prezentace projektu"— Transkript prezentace:

1 „NOVÉ VYSOČANY“ Prezentace projektu
Setkání s novináři na Radnici MČ Praha 9 20. květen 2009

2 Velké rozvojové území Vysočany
zahrnuto do územního plánu Prahy teprve v roce 2006. 250 hektarů pozemků veškerá technická i dopravní infrastruktura stanice metra Kolbenova trasy B napojení na automobilový okruh a Vysočanskou radiálu železniční tratě se zastávkami Vysočany a Libeň blízkost letišť Kbely a Letňany centrální park s říčkou Rokytkou Rozvíjející se část městské čtvrti Praha 9 NOVÉ VYSOČANY se v příštích letech změní na atraktivní místo pro život, podnikání i odpočinek.

3 Nových Vysočan Starého Města s Malou Stranou Porovnání velikosti území
Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy-

4 Nových Vysočan Nového Města + Smíchova Porovnání velikosti území a
Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy.

5 Nových Vysočan Královských Vinohrad Porovnání velikosti území a
Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy.

6 Karlína s Petrskou čtvrtí a ostrovem Štvanicí
Porovnání velikosti území Nových Vysočan a Karlína s Petrskou čtvrtí a ostrovem Štvanicí Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy.

7 Nových Vysočan Dejvic a Bubenče Porovnání velikosti území a
Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy.

8 Představení projektu Nové Vysočany a Park Rokytka

9 Širší vztahy v území „Nové Vysočany“
Rozvíjející se městská čtvrť Prahy 9 se mění na atraktivní místo pro život, podnikání i odpočinek. Celkový budoucí rozvoj v této oblasti přibližně zahrnuje: 600 tis. m2 kanceláří 50 tis. m2 obchodů 12 tis. bytů park Rokytka školy, školky, sportoviště a další služby ABLON, s.r.o. kanceláře, obchody, byty V realizaci AFI byty, kanceláře, obchody V přípravě PRAGA kanceláře,byty, služby V přípravě KOLBENOVA CPI, a.s. GALERIE FÉNIX hotel, obchody, restaurace, kanceláře Dokončeno 3/2008 IMOS Brno a.s. Rokytka Park 900 bytů V přípravě BCD Group Zahrady nad Rokytkou Dvůr nad Rokytkou 600 bytů Dokončeno 2008/2009 FINEP CZ a.s. NOVÁ HARFA bytů Dokončeno 12/2008 VCES a.s. HARFA bytů Dokončeno 9/2007 Star Group Ltd. Kejřův mlýn – 80 bytů Dokončeno 11/2008

10 Současnost ulice Kolbenovy
Po odstranění produktovodu a pod ním vedoucí zdi se otevře nová tvář tohoto budoucího městského bulváru s obchody, kavárnami a příjemnou zelení.

11 Nová tvář ulice Kolbenovy
Po odstranění produktovodu a pod ním vedoucí zdi se otevře nová tvář tohoto budoucího městského bulváru s obchody, kavárnami a příjemnou zelení.

12 Funcionalistická vila
Postavena v letech architektem Františkem Albertem Librou, je nemovitou kulturní památkou. V roce 2006 proběhly na základě grantu Magistrátu hlavního města Prahy opravy a výměny oken a dále obnova fasády na budově, která bude i v následujících letech procházet rekonstrukcí. Z velmi špatného stavu se tak navrací ke své původní výjimečné podobě. Fotografie z roku 1940 Stav před rekonstrukcí 8.

13 Současný rozvoj KCD 13 KOLBEN MALL KOLBEN KEY 7 500 m2 KOLBEN CUBE
kanceláře v přípravě dokončení 2011 KOLBEN MALL 7 500 m2 obchodní centrum kanceláře přímé spojení s metrem dokončení 2011/2012 KOLBEN CUBE m2 kanceláře, obchody stavební povolení ve výstavbě nájemci: ČKD PRAHA DIZ, ČKDEXPORT … dokončení jaro 2010 Kolbenova ul. KOLBEN TOWER kanceláře – m2 obchody, restaurace v přípravě dokončení 2012 1 4 KCD 4 kanceláře – m2 nájemce: Vegacom a.s. dokončeno jaro 2008 KCD13 kanceláře – m2 obchody, restaurace nájemci BILLA, L.A. Restaurant, Rockwell Automation Services, TCHAS, Contacc SE dokončeno 2007 Piazzetta pěší zóna restaurace kavárny galerie realizace 2010 Park Rokytka relaxace, sportovní vyžití, cyklostezka dokončení 2010 13

14 KOLBENOVA CITY DEVELOPMENT – urbanistický koncept
Západní pohled Jihovýchodní pohled

15 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Kolbenova City Development (CODECO, a.s.) KOLBEN TOWER KOLBEN CUBE

16 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) Projekt Nová Harfa je největším rezidenčním projektem v ČR po listopadu 1989. V 5 etapách zde vzniká 2000 bytů. Celková plocha pozemku: cca 2 ha

17 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) ETAPIZACE VÝSTAVBY: I + II. etapa: dokončeno v roce 2007, celkem cca 1000 bytů III. etapa: dokončeno v roce 2008, 393 nových bytů IV a V. etapa: v přípravě

18 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) UKÁZKA DOKONČENÉ I. A II. ETAPY PROJEKTU

19 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) NÁMĚSTÍ POD HARFOU Šipka ukazuje do míst, kde se bude nacházet NÁMĚSTÍ „POD HARFOU“, jehož součástí budou odpočinkové zóny včetně vodního prvku, obchody, restaurace a nové služby. Podél náměstí povede jednostranná komunikace, která z bude z druhé strany lemována zelení.

20 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) VIZUALIZACE III. ETAPY PROJEKTU - DOKONČENO V rámci projektu NH vzniká celá řada obchodních ploch, mimo jiné i stylová restaurace se světelným tubusem.

21 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) IV. ETAPA PROJEKTU – HARFA PARK: V PŘÍPRAVĚ Čtvrtá etapa projektu představuje 188 bytů a 4 komerční prostory.

22 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) IV. ETAPA PROJEKTU – HARFA PARK: V PŘÍPRAVĚ

23 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Galerie Fénix - Clarion Congress Hotel Prague (CPI Group)

24 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Galerie Fénix - Clarion Congress Hotel Prague (CPI Group)

25 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Zahrady nad Rokytkou – Dvůr nad Rokytkou (BCD Group + Broomwell Developments) ZAHRADY NAD ROKYTKOU DVŮR NAD ROKYTKOU

26 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Rezidence nad Rokytkou (BCD Group + Broomwell Developments)

27 JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ
Rokytka Park (IMOS development)

28 PŘEHLED NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH DEVELOPERŮ AKTIVNÍCH NA ÚZEMÍ NOVÝCH
VYSOČAN, JEJICH REALIZOVANÉ A PLÁNOVANÉ PROJEKTY Dokončeno Ve stadiu realizace V přípravě CODECO kancelářské budovy KCD 40 a KCD 4, administrativně-obchodní budova KCD 13 KOLBEN CUBE (kanceláře a obchody) KOLBEN TOWER (administrativa, obchody, hotel), KOLBEN RESIDENCE (bydlení), KOLBEN KEY (kanceláře), KOLBEN MALL (obchody) FINEP CZ Nová Harfa I. až III. etapa (bytový projekt) Harfa Park (IV. etapa bytového projektu Nová Harfa) CPI Group Nákupní Galerie Fénix, Clarion Congress Hotel Prague**** CPI Office Park Klíčov BCD Group + Broomwell Developments Zahrady nad Rokytkou (bytový projekt) Dvůr nad Rokytkou (bytový projekt) Rezidence nad Rokytkou (bytový projekt) IMOS development Rokytka Park (rezidenční projekt)

29

30 DĚKUJEME ZA POZORNOST.


Stáhnout ppt "„NOVÉ VYSOČANY“ Prezentace projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google