Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:5.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:5.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:5.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobního postupu nahřívaných šlehaných hmot, jejich tvarování a pečení. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-7 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 Nahřívané šlehané hmoty Autor: Sven http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prinzregententorte.jpg?uselang=cs

3 Charakteristika písčité připravují se z celých vajec jsou poměrně řídké používají se pro výrobu piškotových plátů, dortů, kapslů či chlebíčků

4 Výrobní postup vejce cukr voda šlehání moukaprosátí přísady nahřátí na 45 °C tvarovánípromíchání

5 Způsob zahřívání 2 způsoby zahřívání: 1. za stálého míchání hmotu zahříváme v kotli na plynovém vařiči 2. ve vodní lázni

6 Tvarování dávkováním do dortových tvořítek pomocí cukrářské karty roztíráním roládových plátů na pečící papír

7 Pečení vyšší vrstvy při nižší teplotě nízké vrstvy při vyšší teplotě dortové kapsle při 190 – 200 °C roládové pláty při 240 – 250 °C, 6 – 10 minut

8 Zápis Nahřívané šlehané hmoty Charakteristika: písčité, řídké připravují se z celých vajec používají se pro výrobu piškotových plátů, dortů, kapslů či chlebíčků

9 Výrobní postup: vaječnou směs (vejce, cukr, voda) zahřejeme na 45 °C vyšleháme do husté pěny ke konci šlehání přidáme přísady poté ručně vmícháme mouku ihned tvarujeme a pečeme

10 Tvarování: dávkujeme do dortových tvoříte roztíráme roládové pláty Pečení: dortové korpusy při 190- 200 °C roládové pláty při 240 – 250 °C

11 Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prinzregentent orte.jpg?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prinzregentent orte.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:5.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google